Зі шкільного найріднішого порогу, з найкращої юнацької весни у добрий час, у світлу путь-дорогу благословляємо вас, доньки і сини!

Золота та срібна молодь Придністров’я

У центрі Тирасполя на свіжому повітрі відбулася церемонія нагородження золотих і срібних медалістів. 118 столичних школярів завершили навчання з найвищим балом. Усього в цьому році в республіці 389 медалістів, 289 з них закінчили школу з золотою відзнакою.

Свято організували поблизу фонтанного комплексу, біля кінотеатру, де встановили традиційний барвистий банер з червоною килимовою доріжкою. Випускникам шкіл Тирасполя золоті та срібні медалі вручили Голова Верховної Ради Олександр Коршунов, міністр просвіти Алла Ніколюк, міністр цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій Сергій Бабенко, в. о. столичного градоначальника Ірина Ольховик та голова Тираспольської міськради народних депутатів Вадим Доні.

Золоті медалі на церемонії вручили 82 щасливчикам, а срібні – 31. Крім того, в цей день нагородили ще одного срібного медаліста з Тираспольського Суворовського військового училища і чотирьох золотих з Республіканського молдавського теоретичного ліцею.

«Дуже радий бути на цьому заході, тому що переді мною стоїть наша золота молодь. Молодь, на яку ми покладаємо великі надії. Ми впевнені, що ви будете нашою гідною зміною і розвиватимете нашу республіку на благо придністровського народу. Пам’ятайте дні свого навчання, сьогоднішній урочистий день, пам’ятайте своїх учителів. Окремо вклоніться й подякуйте батькам, шануйте і любіть їх. Вони зробили все для того, щоб ви стали нині такими красивими, креативними, сильними, міцними та розумними», – звернувся до випускників Голова Верховної Ради ПМР Олександр Коршунов.

Випускник Тираспольської середньої школи № 8 Максим Мельниченко впевнений: досвід і знання, які він здобув у школі, стануть йому в пригоді, допоможуть у житті. «Наполеглива праця завжди дає свої результати. Незабутніх моментів було багато, виділити щось окремо складно, тому що все було чудово. У майбутньому хочу працювати у відділі боротьби з економічними злочинами, щоб боротися з корупцією. Тому навчатися буду в Тираспольському юридичному інституті», – поділився планами Максим.

З вітальною промовою до медалістів звернувся міністр цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій, побажавши реалізації всіх задуманих планів. «Ви – гордість Придністров’я. Упевнений, що ви оберете гідний шлях, а цілеспрямованість, працьовитість і прагнення до нових знань допоможуть досягти омріяних висот! Ніколи не бійтеся мріяти, ставити великі цілі та досягати їх», – зазначив Сергій Бабенко.

«Це дуже важливий день у нашому житті. Ми йшли до цього 11 років. Неможливо залишатися байдужими. Довелося пройти важкий шлях, було багато безсонних ночей. Планую вступати в Придністровський державний університет на архітектурний напрямок», – поділилася випускниця ТСШ № 17 ім. В. Ф. Раєвського Анастасія Толоченко.

Цього року в Тирасполі рекордна кількість медалістів – 118. Як зазначила глава Мінпросвіти, школярі гідно справилися з усіма випробуваннями, в тому числі карантинними обмеженнями та дистанційним навчанням. «Ваша заслуга ще більша, через те, що вам довелося в останні роки навчатися в непростих умовах пандемії, освоювати нові, дистанційні технології. Те ж саме стосується і викладачів», – підкреслила Алла Ніколюк.

Як ознаку виходу у відкрите море дорослого життя юнаки та дівчата спустили на воду паперові кораблики зі своїми побажаннями та потаємними мріями. У центрі столиці для випускників, батьків та гостей святкової події лунали шкільні пісні, виступали танцюристи. На пам’ять медалістам залишаться фотографії й тепло прощальних обіймів з однокласниками.

Дарина   КУЛАКОВА.

Фото : IA»Новости Приднестровья».