«Інтелектуальний бій» у Збройних силах ПМР

У Тираспольському Суворовському військовому училищі між командами військових частин і установ Збройних сил відбувся «Iнтелектуальний бій» за звання самих ерудованих. Захід став частиною щорічної акції «Армія проти наркотиків».

Загальнореспубліканська інформаційно-профілактична акція «Армія проти наркотиків» проводиться Міністерством оборони четвертий рік поспіль. Заходи акції присвячені до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом, який відзначається у всьому світі 26 червня. Протягом місяця у військових частинах організовують десятки різноманітних подій: творчих, культурно-масових та спортивних.

Одним із традиційних змагань цієї акції став інтелектуальний бій, в рамках якого військовослужбовці можуть перевірити свої знання про події з історії Вітчизни. Бій ерудитів організували в три етапи: два півфінали та фінал. Команди були розподілені до півфіналів методом жеребкування. У кожній команді від військових частин від трьох до шести гравців.

Учасникам пропонувалося перевірити свою ерудицію та знання відразу за трьома напрямками: події Великої Вітчизняної війни та зброя Перемоги; історія створення та шлях становлення Збройних сил Придністровської Молдавської Республіки, державно-політичний розвиток і конституційні основи республіки. У цьому році також необхідно було висвітлити з поміж інших тему виконання інтернаціонального обов’язку радянськими військами в Афганістані.

Як повідомляє прес-служба Міноборони ПМР, призові місця гри «Інтелектуальний бій» розподілилися наступним чином: третє місце у Військового інституту Міністерства оборони, друге вибороли військовослужбовці підрозділу ППО. Найбільш ерудованими учасниками гри цього року та володарями кубка стала команда Миротворчих сил.

Дарина   КУЛАКОВА.

Фото прес-служби Міністерства оборони ПМР.