На варті порядку: випуск в ТЮІ МВС

До захисту Закону та правопорядку – готові! У Тираспольському юридичному інституті відбувся випускний. Заповітний диплом про закінчення навчання отримали 62 офіцери. Варто зазначити, що всі вони вже працевлаштовані. З важливою подією в житті молодих представників органів правопорядку привітав Глава держави Вадим Красносельський.

Сьогодні вони ще колишні студенти, а завтра – оперативники, інспектори у справах неповнолітніх, спецназівці або дільничні. До речі, нинішній випуск офіцерів міліції – особливий. Адже курсанти першими пройшли навчання за новими стандартами. Як зазначив міністр внутрішніх справ Придністров’я Руслан Мова, відтепер до придністровських міліціонерів жорсткі вимоги. «З недавнього часу ми ставимо перед співробітниками міліції особливі завдання – це посилена фізична підготовка, відмінне знання профільних наук, розвиток високо моральних ділових якостей. Молоді офіцери, ви пройшли всі кваліфікаційні випробування і готові служити своїй Батьківщині. Ваш прямий обов’язок –забезпечувати законність, громадський порядок і безпеку наших громадян. Переконаний, ви будете гідними офіцерами. Збережіть і примножуйте славні традиції ваших попередників, а свої професійні обов’язки виконуйте відповідально, ініціативно і з повною віддачею», – наголосив Руслан Мова.

П’ять років навчання позаду, а попереду на молодих стражів закону і порядку чекає служба народові. Випускники залишають навчальний заклад у спеціальному званні лейтенанта міліції. У святковий випускний день рідні та близькі курсантів не можуть стримати емоцій. Олена Романенко прийшла на свято до сина Максима, він в родині став першим, хто вирішив поєднати своє життя з правопорядком. «Ледве стримую сльози, це моя п’ята дитина, Максим – наймолодший у сім’ї, гордість переповнює мою душу. Мій син дуже любить справедливість, чесність і стійкість, дисципліну, тому він і пішов учитися саме в ТЮІ», – розповіла мати випускника інституту Олена Романенко.

Цього року Тираспольський юридичний інститут закінчили 62 курсанти, 7 з них – з червоним дипломом. Зовсім скоро офіцери приступлять до виконання своїх безпосередніх обов’язків, адже молодих фахівців розподілили в органи по всій республіці. Віктор Яранцев працюватиме дільничним у РВВС одного з районів Тирасполя. «Для всіх нас це велика радість. Ми зможемо працювати за фахом «Юрист» в органах внутрішніх справ, це дуже приємно, ми будемо допомагати людям», – зазначив випускник ТЮІ Віктор Яранцев.

Заповітні дипломи випускники отримали з рук Президента Вадима Красносельського. Глава держави висловив велику надію на молодих офіцерів. «Ви обрали не найпростіший шлях у житті, але, напевно, один із найбільш правильних. І він полягає в тому, що ви присвячуєте своє життя охороні правопорядку і безпеки громадян і держави. Це гідний вибір, бажаю вам успіхів у службі. Перспектива у випускників ТЮІ досить непогана. На сьогоднішній день багато керівників нашої держави, МВС та інших силових структур закінчували саме цей навчальний заклад. ТЮІ по-справжньому став кузнею кадрів», – підкреслив Президент республіки Вадим Красносельський.

Крім того, Глава держави висловив подяку й викладацькому складу Тираспольського юридичного інституту і зазначив, що фахівцям вдається зберігати якісний рівень навчання вишу. До речі, історія навчального закладу налічує три десятиліття. З 1991 року це був Навчальний центр при Тираспольському МВВС. Потім – школа міліції, училище внутрішніх справ, вищий юридичний коледж. А статус ВНЗ йому присвоєний у 2003-му.

Нинішній випуск став для ТЮІ вже 27-м за рахунком. За традицією церемонія вручення дипломів для офіцерів завершується салютом монет, які символізують зірки, що злітатимуть їм на погони.

Марія   КРАВЕЦЬ.

Фото IA «Новости-Приднестровья».