Фестиваль електронної музики «Повітряна фортеця»

У Придністров’ї завершилася Декада молоді та студентів. З 10 до 20 листопада у містах республіки проводилися зльоти, фестивалі, акції. За цей час нове покоління нашої країни змогло проявити себе в різних напрямках. Яскравою крапкою Декади став фестиваль електронної музики в Бендерській фортеці.

Останні два тижні інформаційні стрічки всіх ЗМІ республіки рясніли новинами про придністровську молодь. Саме в цей час у країні проходила Декада молоді та студентів. Упродовж десяти днів активістам удалося реалізувати багато різнобічних проектів та акцій.

Нагадаємо, що 2021 рік Президент Вадим Красносельський оголосив Роком молоді. Глава республіки вважає, що новому поколінню придністровців необхідне розумне наставництво, але водночас і в юних громадян нашої країни теж є чому повчитися.

Декада молоді та студентів розкрила потенціал сотень людей, на різних майданчиках країни кожен міг реалізувати свої індивідуальні здібності.

Завершальним яскравим фіналом Декади молоді став фестиваль електронної музики в Бендерській фортеці. На свято запросили багатьох учасників і гостей, організатори підготували запальну супердискотеку. На одній сцені виступили чотири провідних діджеї Придністров’я, причому в різних напрямках: техно, дип-хаус, RNB, а ще у плейлисті були найкращі мікси та ритми, яких ніде більше не почути й не знайти. «Такого у стінах Бендерської фортеці ще не було. Техно і дипхаус – чотири ультрамодні напрямки, четверо провідних діджеїв країни, ритми, раніше не знайомі публіці, це справжня ексклюзивна музика! І проводиться фестиваль лише один день, унікальний шанс, танцмайданчик відкритий для всіх охочих», – розповіла заступник глави держадміністрації м. Бендери Світлана Познанська.

Попри досить прохолодний вечір, на фестиваль до Бендер прийшла не лише молодь, а і люди різного віку. Цього дня не було жодних проблем «батьків та дітей». Усі заряджалися енергією та ділилися емоціями одне з одним. «Насправді ми маємо дуже ініціативну молодь, відкриту. І нам нині є де проявити свої здібності, де розвиватися в рідній країні. Я не вірю в ці відмовки, що у Придністров’ї неможливо реалізуватися, не можна «те», не можна «це», всі межі в нашій голові. Я завжди так відповідаю моїм знайомим, які намагаються переконати мене покинути республіку. Я знайшла себе і реалізую свій соціальний проект, я готова вчитися нового. Декада молоді допомогла нам усім об’єднатися, відчути, що ми єдині в нашій країні й ми маємо сили, щоб зробити наше Придністров’я кращим», – розповіла Ірина, учасниця заходів Декади молоді, гостя фестивалю електронної музики.

Для глядачів зі сцени парку Олександра Невського було запропоновано понад десять запальних треків, тож гості свята навіть не встигли змерзнути. Декада молоді та студентів завершена, але активісти Придністров’я продовжують працювати й розвиватися поза межами певних акцій. Добрі та важливі справи нове покоління країни готове реалізовувати впродовж усього року.

 Леся ПОТОЦЬКА.