Для зручності людей з обмеженими можливостями

Забезпечення вільного доступу та пересування людей з обмеженими можливостями здоров’я до будівель органів держвлади, а також до соціальних, культурних, освітніх установ реалізується за дорученням Президента від 2017 року.

Нагадаємо, в Придністров’ї 2018-й був оголошений «Роком рівних можливостей». Уже назва містила посил: надати всім однакові шанси на здійснення бажань у пересуванні, відвідуванні заходів тощо незалежно від фізичного стану, від медичних діагнозів. Відтоді активно триває обладнання пандусів до будинків.

Ще одна така необхідна залізна конструкція з’явилася в Тирасполі біля входу до Придністровського коледжу технологій та управління (пров. Енгельса, 6).

Над її встановленням працювала будівельна фірма ТОВ «Триэл», фахівці якої керувалися будівельними нормами та правилами. Доріжка –рифлена, шириною не менше одного метра, ухил – пологий, передбачений і поручень для рук, щоб було зручно підніматися. Оскільки коледж технологій та управління має два навчальні корпуси, то ще один пандус буде встановлений на вул. Гвардійській.

Директор коледжу Оксана Дениченко зауважила, що такі конструкції потрібні навчальному закладу, оскільки в ньому навчаються і студенти з обмеженими можливостями здоров’я: «Вони не на колясці, але відчувають труднощі під час пересування сходами. Відтепер їм легше й простіше заходити в будівлю та виходити з неї».

За словами керівника підприємства Олександра Луценка, з коледжем вони співпрацюють близько 10 років, виконували внутрішній та зовнішній ремонти будівлі, відновлювали покрівлю, усунули багато аварійних ситуацій

Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Автор фото: Катерина Ананська