Допомогли з соціалізацією

Сучасний світ настільки різноманітний, що за бажання кожен може знайти в ньому своє місце, і люди з обмеженими можливостями здоров’я – не виняток.

Однак, зіткнувшись із серйозним захворюванням, багато з них потрапляють у павутину внутрішньої самотності, замикаються в собі, втрачають віру у власні сили.

Люди з інвалідністю факт особистої потрібності оцінюють вище, ніж здорові. Однак, навіть якщо з ситуації, що склалася, виходу не видно, вкрай важливо «не опускати руки». З групою інвалідності можна жити повноцінним життям, не відчуваючи себе відірваним від суспільства. Центри соціального страхування і захисту створені в нашій республіці в тому числі й для нормальної соціальної адаптації таких людей.

У Центрі соціального страхування та соціального захисту Слободзейського району та м. Слободзеї розміщено багато корисної інформації для людей з обмеженими можливостями. Тут можна ознайомитися з відповідями на поширені запитання про пільги для інвалідів, забезпечення їх засобами реабілітації та технічними пристосуваннями, скористатися нормативно-правовими актами, дізнатися, як правильно оформляти пенсію за інвалідністю, де можна працевлаштуватися, пройти навчальні та курси перепідготовки.

Саме завдяки цій установі набув нових навичок та знань Андрій Парщенко, який за станом здоров’я має I групу інвалідності. Він успішно завершив дистанційне навчання за спеціальністю «Користувач комп’ютера». Андрію 27 років, він – корінний житель Слободзеї, інвалід з дитинства. Однак молодий чоловік – прихильник активної життєвої позиції, не пасує перед труднощами, бере участь у спортивних змаганнях. Гортаючи новини Інтернету, юнак побачив інформацію про те, що можна пройти навчання за курсом «Користувач ПК для інвалідів», а всю інформацію можна дізнатися в Центрі соціального страхування та соціального захисту Слободзейського району та міста Слободзеї. Андрій звернувся до працівників організації й був здивований тим, як йому реально та оперативно допомогли.

На курсах молодий чоловік здобув ґрунтовну базу знань і навичок. Деякий час працював у кол-центрі. Однак наявний у нього дефект мови створював проблеми. Нині працівники Центру підшукують йому інше місце роботи. Він дуже вдячний Надії Урєка, заступнику директора установи зі страхування від безробіття, що допомагає йому у розв’язанні проблем. Тепер Андрій упевнений: він знайде своє місце в житті

Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото з вiдкритих джерел.