Новини коротко

ММЗ фінансово  підтримає реконструкцію республіканського
Центру матері та дитини

На засіданні Ради директорів Молдавського металургійного заводу (ММЗ) Голова Уряду Олександр Мартинов виступив із клопотанням про надання фінансової підтримки республіканському Центру матері та дитини (РЦМіД). Кошти потрібні для капітального ремонту будівлі педіатричного стаціонару.

Як повідомила прес-служба Уряду ПМР, керівник виконавчої влади зазначив, що в медичній інфраструктурі є багато складнощів, хоча саме установам МОЗ протягом кількох років приділяється пильна увага. У бюджеті, незважаючи на позитивну динаміку, спостерігається напруженість, і охопити весь комплекс проблем – завдання, яке важко реалізувати.

Міністр охорони здоров’я Христина Албул повідомила, що будівля Центру матері та дитини введена в експлуатацію в 1981 році. До структури установи належить педіатричний стаціонар, в якому надається допомога дітям не тільки з Тирасполя та прилеглих сіл, а й з усіх міст і районів республіки. Тільки тут є реанімація для новонароджених та недоношених малюків.

За попередніми розрахунками, ремонт у РЦМіД зможуть завершити до кінця року, якщо роботи розпочнуться найближчим часом.


Олександр Коршунов назвав головні теми зустрічей у Держдумі та Раді Федерації

Депутати Верховної Ради Придністров’я перебувають з робочим візитом у столиці Російської Федерації.

На порядку денному залишаються проблеми, які придністровські депутати неодноразово порушували на всіх рівнях, але вони ще потребують остаточного вирішення. Це реалізація ухвали Держдуми РФ з Придністров’я, прийнятої в червні 2021 року. У ній зібрані питання, що найбільше хвилюють придністровців: спрощене набуття громадянства РФ, робота консульського пункту, інтеграція Придністровського держуніверситету ім. Т. Г. Шевченка в освітній простір РФ, надання високотехнологічної медичної допомоги та інші.

На зустрічах у Держдумі та Раді Федерації придністровська делегація також порушує теми особистої, економічної та соціальної безпеки придністровців. Обговорюються підтримка та координація діяльності підприємств суб’єктів РФ із підприємствами ПМР, різні механізми спрощення роботи з економічними агентами. Не залишається поза увагою тема соціального захисту та зміна деяких нюансів за підтримки соціально незахищених верств населення.


Мінекономрозвитку
запропонувало заходи підтримки автостанцій

В Уряді обговорили, як покращити роботу придністровських автостанцій. Через пандемію різко знизилася кількість пасажирів, отже, і виручки. Минулого року держава надавала фінансову підтримку перевізникам, субсидуючи соціально значущі маршрути. Проте, поки що коефіцієнт завантаження деяких пасажирських рейсів, як і раніше, низький.

Як один із заходів оптимізації роботи ВАТ «Автостанції Придністров’я», Мінекономрозвитку розробило документ, що закріплює єдині типові норми договорів із перевізниками та визначальний упорядкований механізм їх діяльності.

Також доопрацьований проект правових актів щодо забезпечення контролю діяльності перевізників. Документ уже погоджений профільними відомствами та направлений на розгляд до Уряду.

Наталя СИНЯВСЬКА.