Про людей і людяність

До редакції газети «Гомін» досить часто надходять листи наших читачів як в електронному вигляді, так і звичайною поштою. Приємно, що між нами існує зворотний зв’язок, приємно, що єдине в республіці видання українською мовою знаходить свого адресата.
Нині ми отримали листа особисто з рук подружжя Валентини та Юрія Куринкових, які перебувають у Придністров’ї вимушено, але знають «Гомін» уже не один рік, бо знайшли його електронну версію за порадою тираспольської родички. З нашими шанувальниками трапився випадок, про який вони захотіли розповісти всім читачам газети. Написали та принесли самі, щоб висловити подяку медикам, з якими їм довелося познайомитися.


Ми приїхали до Тирасполя з України, після того, як у нашому місті, де ми прожили понад піввіку, оголосили евакуацію населення через воєнні дії.
Після кількамісячного перебування в родичів, нам «пощастило»: самі не зрозуміли, де ми застудилися. У нас обох підвищилася температура, ми відчули нездужання і звернулися до дільничного лікаря за місцем реєстрації. Обстеження і тестування виявили в обох COVID. Дивно, чому це сталося, адже ми вдома робили щеплення. Нас і через кордон пропустили, коли ми надали міжнародний документ про вакцинацію.
Тим не менш, терапевт столичної поліклініки № 3 Ніна Іванівна Маркодян викликала «швидку», і невдовзі ми вже опинилися в Слободзейському ковідному госпіталі.
Здивуванню не було меж, коли нас із чоловіком помістили у двомісну палату. Лікарі – Світлана Іванівна Морар та Галина Олексіївна Блажевська – після огляду призначили лікування, і того ж дня почалася боротьба за наше здоров’я.
Нами опікувалися молоді, вмілі й терплячі фахівці, які вчасно виконували всі призначення лікарів. За весь час перебування в медичному закладі ми жодного разу не чули, щоб хтось із співробітників підвищував голос на хворих, хоч там були люди з різним темпераментом.
Про харчування – це окрема тема: п’ять разів на день подавали страви свіжі, різноманітні й дуже смачні. Кухарям і всім працівникам кухні велика подяка.
Лікування завершилося благополучно, нас виписали здоровими та сповненими гарного настрою.
Через вашу газету висловлюємо величезну подяку всім лікарям, медсестрам, усім працівникам ковідного відділення Слободзейського госпіталю. Кожному з них велике спасибі та низький уклін.

Подружжя Куринкових, Юрій Федорович та Галина Кирилівна,
м. Святогорськ
Донецької обл., Україна.
Фото: bobrlife.by