Не зупинятися на досягнутому

У Рибниці Голова Уряду Олександр Розенберг та генеральний директор ММЗ Сергій Корнєв урочисто перерізали червону стрічку під час відкриття оновленого фізіотерапевтичного відділення санаторію-профілакторію «Металург».


Відновлення та модернізація відомчої здравниці – важливий крок у ході реалізації планів керівництва Молдавського металургійного заводу щодо вдосконалення системи соціального захисту працівників.
В урочистій церемонії також взяли участь віце-прем’єр – міністр економічного розвитку Сергій Оболоник, голова держадміністрації Віктор Тягай, представники Міністерства економічного розвитку.
Сергій Корнєв зазначив, що безпосередньо ситуація, яка склалася в результаті пандемії covid-19, послужила поштовхом до створення цього сучасного реабілітаційного центру: «Аж коли перехворіли самі, ми зрозуміли, що без допомоги медичного обладнання, без допомоги певних технологій з цією заразою, підступною хворобою, складно боротися, а після неї ослабленому організмові важко відновитися».

Гендиректор констатував, що з 2,5 тисячі співробітників – 940 хворіли на коронавірус. До того ж, хвороба забрала життя шести заводчан.
С. Корнєв також зазначив, що керівництво підприємства уважно ставиться до проблеми пандемії. На сьогодні на заводі щеплено 960 осіб, що становить близько 40 % від усього складу колективу.

Представляючи оновлену відомчу оздоровницю, він розповів про всі етапи проведених ремонтних робіт та про закупівлю нового обладнання, деякі зразки якого не мають аналогів у Придністров’ї.
До таких медичних приладів, наприклад, належить вакуумний масажний апарат, що є незамінним помічником мануального терапевта. Техніка здатна працювати в різних специфічних режимах, а згідно з величезною кількістю завантажених спеціалізованих програм, апарат може ефективно використовуватися під час відновлення людини після спортивних
травм, для активізації кровообігу та лімфотоку, а також у боротьбі зі зморшками та ліпідними віковими відкладеннями.

Ще однією новинкою фізіотерапевтичного відділення слід вважати апарат лазерного опромінення крові для внутрішньовенної терапії. Він стимулює імунітет і справляє високий лікувальний ефект. Як розповів лікар-фізіотерапевт Сергій Глінка, люди після його застосування відчувають приплив сил, у пацієнтів активізуються процеси пам’яті та чіткість мислення. Принцип роботи приладу заснований на зменшенні запальних процесів у всьому внутрішньосудинному руслі, завдяки чому нівелюються, а по-простому сказати – зникають постковідні ускладнення.

У профілакторії є також соляна кімната, яка може стати порятунком для людей із хронічними захворюваннями дихальної системи та легень. Сеанси в спелеокімнаті також актуальні під час відновлення після перенесеного ковіду. Процедура корисна і маленьким дітям, які часто страждають на респіраторні захворювання.

У фізіотерапевтичному відділенні широко застосовують ванни, зокрема чотирикамерну гальванічну, здатну забезпечити ефективне відновлення після інсультів. У цілому процедура допомагає вирішувати неврологічні проблеми.
Молдавський металургійний завод тісно взаємодіє з міською системою охорони здоров’я. Багато лікарів профілакторію працюють тут за сумісництвом, а середній та молодший медперсонал задіяний на постійній основі. Це дає можливість у повному обсязі забезпечити пацієнтів кваліфікованою медичною допомогою та увагою.
Головний лікар профілакторію «Металург» Дмитро Фоменко наголосив, що затребуваність такого центру досить висока: «Жителі нашого міста і не тільки заводчани, мають можливість пройти повний курс відновного лікування, профілактики ковіду та інших захворювань – неврологічних, кардіологічних тощо. Повний курс лікування розроблений для гідного медичного обслуговування в наших умовах. Фахівці вузької спеціалізації – невролог, терапевт, стоматолог, фізіотерапевт – роблять усе можливе для підтримання та відновлення здоров’я рибничан».

За підсумками проведеного огляду оновленого центру Олександр Розенберг високо оцінив підхід ММЗ до підтримки своїх співробітників та піклування про їхнє здоров’я.
Керівництво Молдавського металургійного заводу не зупиняється на досягнутому: в перспективі територію профілакторію планують перетворити на сучасну зону відпочинку для місцевих жителів та гостей міста


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото прес-служби Уряду.