З турботою про пацієнтів

У республіці повним ходом крокує конкурс «Придністровська якість». Цього разу експертна комісія Торгово-промислової палати ПМР відвідала з перевіркою рівня обслуговування та кваліфікації персоналу медичний центр м. Тирасполя «Medin».


Останні кілька років тема медицини не сходить з передовиць. Складні часи пандемії змусили всю лікарську систему згуртуватися, а економічне становище – оптимізуватися. Тим часом розвиток у цій царині не зупиняється, а тільки набирає обертів.

Нагадаємо, що 2022-й у республіці оголошено Роком охорони здоров’я. У центрі уваги як державна, так і громадська медицина. За словами Президента ПМР Вадима Красносельського, саме комерційні установи подібного плану є своєрідним рушієм для розвитку державних. Тому на них варто звертати увагу.

Одним із перших великих приватних медичних центрів став «Medin». За час своєї роботи він уже встиг зарекомендувати себе в очах багатьох громадян країни, про що свідчить великий попит.

У 2021 році «Medin» спробував свої сили в конкурсі від ТПП в номінаціях «Медичні послуги» та «Найкращий менеджер якості». Цей досвід виявився корисним. Він дав змогу по-іншому поглянути на взаємодію пацієнтів, лікарів і консультативних працівників.

У поточному році на суд народного журі знову представлені галузі обслуговування. Якщо врахувати, що результати перевірок будуть відомі у грудні, цікаво розібратися, на якому рівні стоїть обслуговування у приватній клініці.

Менеджер з маркетингу та реклами Олена Резванова разом із заступником директора з медичної частини, лікарем фізіотерапевтом Ольгою Грицкан провела екскурсію по всіх поверхах центру. Експертна комісія ознайомилася з можливостями функціональної діагностики серцево-судинної системи, кабінетами УЗД, а також зі стоматологічним та хірургічним відділеннями.

Проте серцем установи є не кабінети та лабораторні можливості, а люди, які там працюють. Детальніше про це з нами поділилася керівник реєстратури та кол-центру Олена Ігорівна. Вона розповіла, що її підлеглі мають вищу економічну або філологічну освіту. Це освічені люди з правильно поставленою мовою, які вміють поводитися і з пацієнтами, і з касовим апаратом. Усі вони мають приємну зовнішність. Відвідувачів закладу, які звертаються в реєстратуру, вони налаштовують на позитивний лад.

Відбирають кандидатів на таку посаду найретельнішим чином. Упродовж місяця вони стажуються, після чого на них чекають два етапи тестування: у вигляді великої практики з інформаційною електронною базою та теоретичною складовою послуг.

У результаті до виконання обов’язків приступають найкваліфікованіші з них з перспективою кадрового росту. Марина Євстратенко вже три з половиною роки працює в реєстратурі «Medin». За її словами, бути такого роду фахівцем – це велика відповідальність.

«Мені дуже подобається моя робота, адже ми є посередниками між хворими та лікарями в наданні їм допомоги. До того ж і самі дізнаємося багато нового для себе. Медичні знання дуже корисні в житті. Іноді до нас приходять люди, які не знають, куди їм звернутися. Ми все їм роз’яснюємо, й майже завжди у відповідь чуємо слова вдячності», – розповідає співробітниця.

Виходячи з сучасних можливостей обстежень, багатофункціональності відділень, компетентності персоналу, можна зробити висновок, що цей медичний заклад повністю відповідає запитам пацієнтів. Його фахівці завжди готові допомогти й проконсультувати.

Залишилося тільки дочекатися оголошення результатів конкурсу «Придністровська якість», щоб переконатися в тому, що тираспольському медичному центру «Medin», без сумніву, можна довіряти свій комфорт і здоров’я


Марина СОВА.

Фото автора.