З турботою про здоров’я придністровців

Експертна комісія в рамках конкурсу «Придністровська якість» відвідала рибницькі підприємства, розташовані в одному торговельному приміщенні на вулиці Кірова, 128.


Одне з них – ТОВ «Краса і здоров’я» (салон «ВіваОптика») – здійснює комплекс послуг з офтальмології, підбору та виготовлення оптики. Друге – ТОВ «Вівафарм» – надає аптечні послуги, торгівлю супутніми товарами та брендовою косметикою.

Комісію ТПП зустріли просторі та світлі торгово-виставкові площі вищеописаних виробництв, які беруть участь у конкурсі.

Першим на черзі був салон «ВіваОптика». Колектив фахівців зустрів експертів у торговельному залі. Представник компанії Інна Швець розповіла, що організація втретє бере участь у конкурсі «Придністровська якість». Раніше компанією були представлені два салони в Тирасполі.

«Цього року ми представляємо салон у Рибниці. Ми дуже пишаємося нашими співробітниками, які працюють тут з дня його заснування. Кожен з них – майстер своєї справи, любить свою професію, постійно підвищує кваліфікацію й розвивається у своїй професії (проходить додаткове навчання, бере участь у вебінарах). Нам приємно надавати послуги й розуміти, що наша робота сприяє людині в поверненні зору», – зазначила Інна Михайлівна.

Лікар-офтальмолог з великим стажем Тамара Нягулова поділилася з комісією тим, що через нинішній дефіцит фахівців їй часом доводиться надавати не тільки послугу з підбору оптики, а й допомагати людям у питаннях, пов’язаних з очними хворобами. «Доводиться ставити діагноз, призначати лікування і контролювати його, а не тільки на рефрактометрі окуляри підбирати. Ми – лікарі, ми не можемо відмовити людині, якій потрібне лікування», – додала Тамара Вікторівна.

Представники ТОВ «Краса і здоров’я» ознайомили експертів з новинками у своєму асортименті, серед яких лінзи з захистом від ультрафіолету, поляризаційні, контактні лінзи та красиві оправи у пластиці й металі.

Великий інтерес в експертів викликав процес виготовлення окулярів згідно з виписаним рецептом лікаря. Салон має свою майстерню, куди на демонстрацію запросили експертів ТПП. Майстер показав, як на спеціальному верстаті з ЧПУ (числовим програмним управлінням) з круглої лінзи вирізається лінза певної форми, необхідної для обраної клієнтом оправи. Він продемонстрував увесь процес, від 3D сканування самої оправи до позиціювання, вирізання лінзи та полірування її країв.

Ось такий спектр послуг – від консультацій з питань зору до виготовлення окулярів у найкоротші терміни – надає своїм клієнтам професійний і турботливий колектив ТОВ «Краса і здоров’я».

ТОВ «Вівафарм» розташований у тому ж самому приміщенні, що і перше підприємство, тому робота комісії плавно перейшла до оцінки роботи другого претендента на звання «Придністровська якість».

Директор аптечної мережі цього товариства Наталія Шевченко розповіла, що практично всі співробітники мають російську або придністровську вищу фармацевтичну освіту.

«Для того, щоб йти в ногу з часом у нашій мінливій реальності, вчасно знайомитися з новинками, що з’являються на ринку, і з упевненістю пропонувати їх нашим покупцям, ми на постійній основі запрошуємо фахівців з лікарських препаратів, які проводять навчання нашого персоналу», – сказала Наталія Василівна.

Крім аптечного пункту, на торговельній площі представлені супутні товари підвищеного попиту: косметика і засоби особистої гігієни, товари для малюків, медичні прилади та вироби, а також БАДи для спорту й фітнесу.

Консультант компанії ознайомила експертів з асортиментом на вітринах. Професійно і зі знанням справи співробітниця «Вівафарм» представила лінійки товарів, детально розібрала сильні сторони різних виробників, звернула увагу на натуральність компонентів, на основі яких виготовлений той чи інший продукт. Не забула вона розповісти й про систему дисконтів та знижок.

З таким грамотним і привітним персоналом покупець може бути впевнений у тому, що знайде для себе все необхідне.

Після перевірки рибницьких підприємств експертна комісія ТПП «Придністровська якість» продовжить свою важливу роботу вже в іншому місті чи районі нашої республіки, тим самим підштовхуючи наших виробників до підвищення якості своїх товарів і послуг


Сергій МИНАЄВ.

Фото автора.