Анонс!!! Ласкаво просимо на святкування Масляної

У рамках Року агропромислового комплексу, сільських територій та сільського туризму, в селах Придністров’я відбудуться заходи, присвячені «Широкій масляній».


Велика Масляна 25 лютого запрошує на гостину в селі Валя-Адинка Кам’янського району.
Це фольклорне свято відбудеться на території місцевого клубу. Запрошуються дорослі й діти. Разом з веселими ведучими ви ознайомитеся з традиціями Масляної, скуштуєте місцевих млинців, візьмете участь в іграх, у майстер-класі з виготовлення ляльки, почуєте козацький ансамбль, навчитеся хороводити. Наприкінці заходу ви побачите традиційне спалювання опудала Масляної та стрибки через багаття. Під час гуляння на вас чекає гарячий чай на травах, глінтвейн, дегустація місцевого самогону. Якщо матимете бажання посмакувати гарячими стравами, зможете це зробити (для цього потрібно мати при собі ложку, бажано дерев’яну). У вас буде можливість купити сувеніри від тутешніх майстринь та місцеві продукти. За найяскравіший образ на Масляну переможцю буде вручений приз – подорож пам’ятними місцями Придністров’я чи Молдови. Приємним бонусом для вас стануть прекрасні фото.

Початок святкування – о 12: 00. Виїзд групи з Тирасполя о 8:30 від турагентства «РИО». Вартість туру – 320 рублів.

Попередній запис обов’язковий.
Заявки приймаються телефоном 0 778 32492 (Анжела Петрівна).

26 лютого о 12:00 Будинок культури села Тернівка Слободзейського району запрошує дітей та дорослих на святкування «Широкої Масляної».

На вас чекає театралізована програма зі Скоморохами, Масляною, Весною й Зимою, а також пісні й танці місцевих колективів, ігрова програма, фотозони, конкурс-продаж страв із млинців, випічка, узвар від «Каса Караман», трав’яний чай на багатті та солодкий сюрприз.
Завершиться свято традиційним обрядом спалювання опудала.
Вартість входу 20 рублів.
За довідками звертайтеся телефоном 0775 93822 (Тетяна Олександрівна).