Президент побував з робочим візитом у Рибниці

Президент 18 травня зустрівся з рибницькими депутатами, керівництвом районної та сільських адміністрацій, муніципальних підприємств і служб, громадських організацій.


Прес-служба Глави держави повідомила, що в дискусійному форматі обговорювалися питання, пов’язані з життєдіяльністю окремих населених пунктів і району, а також зі станом справ у республіці. Вадиму Красносельському адресували питання геополітичної спрямованості, запитували про переговорний процес, порушили й тему безпеки громадян і миру в республіці.

Рибницька не добудована школа № 6

Главу держави запитали, чи є надія завершити будівництво, розпочате свого часу АНО «Євразійська інтеграція». Виявляється, що корпус цього навчального закладу та ще два соціальні об’єкти так і залишилися незавершеними проектами. Неодноразово держ-
адміністрація району подавала заявку на включення цього об’єкта до ФКВ, однак поки що реалізація проекту відкладається. Вадим Красносельський зазначив, що будівництво школи буде завершене в міру стабілізації фінансових можливостей.

Дитяче оздоровлення та дозвілля

На зустрічі з Президентом було зазначено, що минулого року в рибницькому районі на базі 10 міських та 12 сільських шкіл функціонували 22 літні майданчики з денним перебуванням дітей. До організованого літнього відпочинку залучилося 18 % місцевих школярів (1 029 осіб). Нині розглядається питання про можливість охоплення більшої кількості дітей. З цією метою вивчаються варіанти розміщення табірних майданчиків на базі деяких навчальних закладів, а також у корпусах, які перебувають на балансі УНО, але на сьогодні не використовуються.

Рибничани сподіваються, що в районі все-таки буде повноцінний цілодобовий дитячий оздоровчий табір, в якому школярі зможуть відпочивати традиційну зміну без необхідності щовечора повертатися додому.

Президент таку ідею підтримав і додав, що ініціатива повинна виходити й від місцевої влади та громадськості, причому не на словах, а підкріплена реальною проектною пропозицією з зазначенням місця розташування і кошторисними розрахунками.

Про забезпечення водою

На нараді було зазначено, що східна частина села Колбасна відчуває серйозний дефіцит води, місцеві жителі змушені добувати її у віддалено розташованому джерелі. Вадим Красносельський включив це питання до порядку денного найближчої робочої наради з керівниками органів держвлади та управління.

У селі Красненьке вода вже є

До системи централізованого водопостачання підключені 515 жителів двох сільських районів. Президенту дякували за сприяння.

Слова вдячності та подяки

Пролунали вони за ФАП у селі Іванівка, а також за шкільні автобуси, які з комфортом доставляють сільських школярів до освітніх установ. Подяку того дня адресували й керівництву ММЗ, завдяки чуйності якого на братській могилі села Красненьке тепер горить Вічний вогонь, а на восьми мармурових плитах викарбувані імена понад 200 селян, які не повернулися з фронтів Великої Вітчизняної війни.

Упорядкування території музею та інші питання

Говорили з Президентом про необхідність поновити огорожу навколо розташованих просто неба експонатів міського краєзнавчого музею. Кілька депутатських запитів стосувалися відновлення та упорядкування пам’ятників захисникам Вітчизни. Наприклад, необхідно довести до ладу місце поховання невідомого солдата на кладовищі села Бутучани.

Відомо, що в 1941 році місцева мешканка поховала тут радянського воїна, ім’я якого залишилося невідомим. До кінця своїх днів вона доглядала за могилою. Учасники дискусії погодилися з тим, що увічнення пам’яті заслуговують і невідомий солдат, і жінка, що упокоїла його.

Про бюджетне кредитування та субсидування

Йшлося про молоді сім’ї та фахівців, які потребують поліпшення житлових умов. Меліоративний комплекс, земельний кадастр, скорочення документообігу та зменшення термінів видачі різних документів теж стали предметом обговорення з Президентом у форматі дискусії. За підсумками двогодинної дискусії будуть оформлені президентські доручення.

Увага Президента до міських локацій

Перебуваючи з робочим візитом у Рибниці, Вадим Красносельський побував на території спортивного комплексу «Ювілейний», реконструкція та розвиток якого перебувають на його контролі. Глава держави оглянув нове мініфутбольне поле, на якому вже проводять тренування, а також тренажерний зал. Він цікавився думкою тренерів і спортсменів про якість нових тенісних столів, виготовлених за його дорученням. У перспективі такі столи мають бути в освітніх установах і парках міст і сіл республіки. Спортсмени відзначили високу якість їхнього покриття.

На місцеву гребну базу, інфраструктура та обладнання якої поступово оновлюються, були доставлені нові байдарки. Човновий парк цього спортивного закладу, дійсно, давно вимагає заміни. Поки придбали сім байдарок, а нещодавно – тренерський катер. Цю спортшколу відвідують більше сотні юнаків. Вадим Красносельський поспілкувався з деякими спортсменами та співробітниками гребної бази.

У супроводі глави районної адміністрації Президент відвідав міську набережну, яка поступово змінюється на краще. Вадим Красносельський цікавився місцевою системою поливу, зонуванням території, будівництвом ротонди, а також упорядкуванням території пляжного сектора.


Iнна ЯКИМЧУК.

Фото: novostipmr.com