Від невеликої компанії до солідного холдингу

Люди старшого віку пам’ятають, як тридцять років тому з’явилася невелика компанія з незвичною для місцевого слуху назвою «Шериф».


Заявивши про себе вперше 24 червня 1993 року, ця упевнена в собі організація утворила холдинг, що включає материнську компанію і мережу дрібних дочірніх, які вона контролює. Материнська компанія володіє контрольним пакетом акцій, а дочірні розподіляють між собою акції.

Нині група компаній «Шериф» – найбільший платник податків нашої держави та надійний партнер багатьох зарубіжних фірм, інвестує значні кошти в економіку Придністров’я, відкриває сучасні виробництва, створює нові робочі місця, забезпечує працевлаштування та високу заробітну платню для 13 тисяч людей.

Основні принципи роботи – якість і стабільність, закладені на початку руху, є актуальними й до нині. За свою багаторічну діяльність, за значний внесок у становлення, зміцнення та розвиток ПМР, компанія удостоїлася ордена Пошани.

За час своєї діяльності «Шериф» створив 31 торговий підрозділ, серед яких 24 супермаркети, гіпермаркет, 4 міні-маркети, оптові бази (в Тирасполі та Рибниці). Серед іншого він надає повний спектр високотехнологічних банківських послуг, утримує 17 заправок.

«Шериф» – це «Тиротекс», який випустив 600 млн метрів тканини за 10 років; «КВИНТ», що має у своєму господарстві 3 тисячі гектарів виноградних плантацій (одна з найбільших плантацій у Східній Європі) та випускає 20 млн пляшок готової продукції на рік; це виробництво електричної й теплової енергії конгенераційними установками; «Акватир» – найбільша у Європі осетрова фірма; комбінат хлібопродуктів, що вирощує пшеницю, гречку, кукурудзу, горох, виробляє борошно та комбікорми;
– Тираспольський хлібозавод, який випікає 22 тонни хліба, а також торти, тістечка та булки, 5 млн літрів напоїв, понад 1 тисячу кондитерських виробів;
– «Шериф» – це виготовлення різноманітної поліграфічної продукції й рекламне агентство повного циклу, а також надійний виробник і постачальник залізобетонних виробів і тротуарної плитки;
– це й спортивний комплекс «Шериф», на якому відбуваються міжнародні ігри професійних європейських клубів, щорічні дитячі та юнацькі турніри за участі команд різних країн, а також плідно діє академія футболу;

«Шериф» відкрив сучасний медичний центр «Медин»; збудував та утримує сучасний готельний комплекс «Росія», де розміщені бізнес-центр із багатофункціональним конференц-залом, рестораном і торговельними площами.

Фірма вкладає кошти в ремонт та реконструкцію доріг, будівництво житлових комплексів. Допомагає дитячому будинку, в якому проживають 73 дитини. Щороку виділяє на його утримання та матеріально-технічне забезпечення 10 млн рублів.

Соціальна допомога інвалідам і пенсіонерам – один із пріоритетів холдингу. Поза тим, він бере участь в упорядкуванні Катерининського парку та храму Різдва Христового тощо.
Придністровці нині не уявляють свого життя без «Шерифу», який багато робить, щоб населення республіки було забезпечене всім, що допомагає достойно жити.
Колектив редакції щиро вітає холдинг «Шериф» з тридцятиліттям та бажає його колективові успіхів і нових звершень.


Юлія ПОНОМАРЕНКО.