Збирання зернових набирає темпів

У Міністерстві сільського господарства та природних ресурсів ПМР повідомили про збирання зернових культур першої групи, а також технічних і овочевих культур.

Як повідомляють територіальні управління сільськогосподарського відомства, хлібороби республіки розпочали активні жнива й зібрали перші 30 тисяч тонн зерна нового врожаю. Тішить і те, що наші аграрії, завдяки своїм вмінням і технологіям, своєчасно збирають ранні зернові, а погодні умови здебільшого цьому сприяють.
Прес-служба міністерства повідомляє, що вже зібрали понад 50 % озимого ячменю та зернового гороху з урожайністю 44,3 ц/га та 28,3 ц/га відповідно. Господарства паралельно переходять до збирання озимої пшениці. Середня врожайність її в республіці склала 36,2 ц/га. Для приймання зерна нового урожаю підготовлені всі складські приміщення.

Зібрано 40 % озимого рапсу з середньою врожайністю 23,8 ц/га.

Овочівники республіки розпочали копати картоплю, цибулю та буряки, збирають зелений горошок, огірки, капусту білокачанну та інші овочі.
Картоплі зібрано 145 т. Овочів – 3,2 тис. т, зокрема зеленого горошку – 2,5 тис. т, цибулі – 538 т, кабачків – 40 т.
У розпалі прибирання плодово-ягідних культур. У садівницьких господарствах зібрано 300 т черешні, 196 т вишні, 18 т абрикоса.
Реалізовано 348 т полуниці.

Анастасія КАСИМ.

Фото: pixabay.com