Нарада з керівниками органів держвлади

Прес-служба Президента повідомляє, що 24 липня під час селекторної наради глави держадміністрацій міст і районів поінформували керівництво республіки про поточний стан справ на місцях.


Повідомили Президенту й про аварійні ситуації на об’єктах інженерних комунікацій, а також про заходи, вжиті для ліквідації їхніх наслідків. Глава Бендер Роман Іванченко зазначив, що в місті часто трапляються пориви мереж водопостачання, є багато проблемних ділянок, які потребують капітального ремонту.

Олег Довгопол – столичний глава – розповів, що Тираспольський Катерининський парк був представлений у Молдові на конференції з питань розвитку туризму. Він зазначив, що оновлена інфраструктура придністровської столиці привернула увагу представників туристичної галузі.
Учасники наради одностайно погодилися з необхідністю активніше поширювати інформацію про сучасне Придністров’я, буквально ламати негативні стереотипи. Глави держадміністрацій розповіли про виконану в цьому напрямку роботу, зокрема про підготовлені відеоролики, присвячені оновленим містам, упорядкованим районам, селам республіки й окремим локаціям, що становлять історичний і туристичний інтерес.

Керівник Слободзейської держадміністрації повідомив про звіт правоохоронців району. За підсумками їхньої роботи спостерігається зниження злочинності за півроку на 17 %. Василь Тищенко також повідомив про збирання врожаю зернових: їх зібрано близько 70 %. Середня врожайність у районі складає 40-42 ц/га. Звільнені площі вже готують під озимі.

Керівник Рибницької держадміністрації Віктор Тягай того дня не тільки доповідав про ситуацію в очолюваному ним районі, а й приймав вітання від Президента з днем народження.

Обговорювали на нараді й майбутні урочистості з нагоди головного державного свята – Дня Республіки. Придністров’я 2 вересня відзначить 33-тю річницю свого заснування. Через об’єктивні причини, пов’язані з геополітичною ситуацією, прийнято рішення не проводити традиційний для цього дня військовий парад. Церемонії покладання квітів до пам’ятників і могил захисників країни, а також народні гуляння будуть організовані у всіх містах республіки. Відповідальні структури готують локальні плани й програми святкових заходів.


Iнна ЯКИМЧУК.

Фото прес-служби Президента.