Ювілей «Фіальт-Агро» – 20 років!

У бендерському парку Олександра Невського 14 жовтня відзначили день народження одного з передових підприємств республіки.


Агрофірма вирощує тварин, самостійно забезпечує кормову базу, випускає та реалізує готову продукцію під назвою торгова марка «Благода».З нагоди ювілейної дати відбулися урочисті збори. Керівників та співробітників агрохолдингу привітав Президент Вадим Красносельський. Він зазначив, що продукція «Фіальт-Агро» відрізняється якістю, екологічністю та має великий попит у споживача, позитивна оцінка якого є для виробника найважливішою.

Глава держави також звернув увагу на стрімкий розвиток сучасних технологій на виробництві, значний внесок підприємства в забезпечення продовольчої безпеки республіки та розвиток економіки. За високі виробничі показники в сільському господарстві компанія нагороджена орденом Пошани.

Від імені Голови Уряду Олександра Розенберга, Міністерства економічного розвитку та від себе особисто керівництво та колектив ювілярів привітав перший заступник Голови Уряду – міністр економічного розвитку Сергій Оболоник.

Він зазначив, що м’ясо-молочна галузь є однією зі стратегічно важливих, від неї залежить продовольча безпека республіки. За такої позитивної динаміки підприємства через кілька років у держави зникне необхідність купувати імпортне молоко.

Генеральний директор «Фіальт-Агро» Сергій Писаренко висловив подяку трудовому колективу, а також керівництву республіки за визнання роботи підприємства та держпідтримку, що виражається у пільговому кредитуванні й тарифній політиці, дотуванні та субсидуванні.

Сергій Андрійович розповів, що на сьогодні підприємство є роботодавцем для понад 700 придністровців. Компанії належить близько 3 800 га землі. На полях працівники вирощують пшеницю, ячмінь, сою, ріпак, кукурудзу, соняшник та інші культури.

На підприємстві двадцять років тому було лише 150 корів, які давали по три-чотири літри молока на добу. Нині компанія може похвалитися наявністю понад 2 000 корів. Щодня на молочне виробництво надходить більш ніж 23 тисячі літрів молока. Щорічно імпортуються племінні нетелі з Німеччини, Угорщини, Нідерландів, Румунії.

Підприємство реалізує товари в усіх містах та районах республіки. Фірмова мережа магазинів налічує нині 37 торговельних точок. Продукція під торговою маркою «Благода» вже давно здобула довіру та любов покупців.

Генеральний директор запевнив, що агрофірма робить і робитиме внесок у розвиток економіки республіки, забезпечуючи зростання надходжень до бюджету, розвиваючи місцеве виробництво, створюючи нові робочі місця, а також виробляючи натуральну продукцію для населення нашої республіки.

Цього святкового дня кращих співробітників відзначили державними нагородами. Медаллю «За трудову доблесть» нагородили механізатора тваринницького комплексу з с. Зозуляни Михайла Гуменного, який на підприємстві працює вже понад 20 років, він контролює роботу техніки й піклується про тварин.

Майстер ковбасного цеху Володимир Новиков був удостоєний медалі «За відзнаку в праці». На підприємстві він уже десять років, спеціалізується на виробництвом ковбаси та контролює якість продукції. Сергій Писаренко вручив пам’ятні подарунки й ветеранам підприємства.

На гостей цього урочистого заходу чекала насичена програма. Були організовані фотозони зі справжніми коровами та телятами голштинської породи, яких спеціально привезли з Зозулян.

Як пояснив заступник генерального директора ТОВ «Фіальт-Агро» з маркетингу Дмитро Астахов, вони досить продуктивні: у середньому одна корова на добу дає 40 літрів молока. Для присутніх на святкуванні тварин співробітники фірми зробили спеціальні таблички з інформацією про їхню вагу і молочну продуктивність.

Усі охочі дегустували сирні й ковбасні вироби «Благоди» та пригощалися смачними шашликами. Організатори подбали також і про юних придністровців. Спеціально запрошені аніматори забезпечили їм святковий настрій. Вони безплатно роздавали білети на атракціони, розташовані на території Бендерської фортеці. Для дітей була організована вікторина. Відповідаючи правильно, вони отримували смачні подарунки.

Співробітники агрофірми потурбувалися і про музичну програму. Яскраві номери гостям свята презентували творчі колективи міста. Справжнім подарунком для всіх гостей став виступ квінтету «Ліберті», який представив кращі свої композиції.


Віталій МАЛЬОВНИЧИЙ.

Фото автора.