Новини коротко

Президент ПМР Вадим Красносельський підписав зміни, внесені до цивільного Кодексу про адміністративні правопорушення, а також до закону «Про транспорт». Цей пакет законодавчих актів, ухвалений 1 листопада, регулює дію автоматичної системи оплати проїзду в громадському транспорті. Запустити її в повному обсязі планується у 2025 році.Для оплати проїзду можна буде використовувати банківські картки «Клевер». Автоматична система оплати проїзду допоможе точно визначити обсяги пасажироперевезень та виручку від них, покращити роботу з пільговими категоріями пасажирів.


Фестиваль спорту, організований у рамках відзначення 32-ї річниці заснування міліції ПМР, продовжився в Бендерах і Дубоссарах: 60 юних спортсменів від 12 до 18 років взяли участь у змаганнях із боротьби самбо в Бендерах.
У Дубоссарах відбулися змагання з греко-римської боротьби. У них виступили 40 борців із Тирасполя та Дубоссар у вагових категоріях від 23 до 68 кілограмів.
Усі учасники спортивних змагань здобули медалі, грамоти та солодкі подарунки.


У молдавській частині Слободзеї відзначили Храмове свято. З цієї нагоди місто відвідав архієпископ Тираспольський та Дубоссарський Сава. Він очолив божественну літургію та подячний молебень. Після закінчення служби відбувся хресний хід навколо церкви.
другій половині дня святкування продовжились у районному Будинку культури. У фойє мешканців та гостей міста зустрічав народний фольклорний колектив «Дрегайка». Зі сцени у великому залі з Храмовим днем городян привітали голова міськрайради Тетяна Залевська, заступник глави – начальник управління з розвитку інфраструктури м. Слободзеї Сергій Самойлов і депутат Верховної Ради ПМР Павло Шинкарюк.
Святкову естафету подій продовжила церемонія нагородження працівників організацій та установ, які відзначилися. Вшановували «золотих ювілярів» – сім’ю, що прожила 50 років у шлюбі, – це Володимир Родіонович та Юлія Яківна Чеботар.
Концертні номери гостям заходу подарували зразкові колективи міста.


На столичному Зеленому ринку відкрився торговий центр «Восточный».
Директор ТОВ «Центр-Маркет» Вадим Чернега розповів, що зведення нової будівлі тривало трохи більше двох років. Усі роботи виконала підрядно-будівельна організація ТОВ «Витан».
«Висловлюю щиру подяку всім учасникам будівництва. Впевнений, що у торговому центрі кожен покупець зможе знайти все необхідне. Торгова площа комфортабельна, вона унікальна за своїм розташуванням у двох поверхах. Сподіваємося, що тут сподобається і покупцям, і продавцям», – наголосив керівник.
У новому центрі можна придбати жіночий та чоловічий одяг, взуття, товари для дітей, іграшки, косметику, ліки, посуд, побутову хімію та багато іншого. Також є фуд-корт та двоповерхове паркування на 135 місць. Загальна площа будови – 14 тис. м2.


Завершується сезон сільськогосподарських ярмарків: цими вихідними вони відбудуться в Дубоссарах. У місцевих мешканців ярмаркова торгівля має неабияку популярність, бо там можна придбати продукцію місцевого виробництва: овочі, фрукти, зелень, борошно, олію, мед, зерно, а також саджанці та квіти.
Загалом із серпня по листопад у ярмарках вихідного дня взяли участь понад сорок сільгоспвиробників району та республіки. Серед них: ТОВ «Лендер Агроприм» (картопля, баклажани, томати, перець), ТОВ «Раздолье» (слива), ТОВ «БСД» (яблука), ТОВ «Сагрос» (ячмінь), ТОВ «Андивита» – Слободзейський район (гриби); ТОВ «Агро Компакт» – Григоріопольський район (слива) та багато інших.
У суботу, 25 листопада, ярмарок відбудеться на площі Захисників, у неділю – на площі біля Будинку культури в мікрорайоні Лунга.


Уляна БОНДАРЧУК.