Якісна продукція від рибницького підприємства

Основним видом діяльності ТОВ «Рист» є виробництво широкого спектра сільськогосподарської продукції замкнутого циклу: виготовлення товарів зернового асортименту та продуктів переробки, створення кормової бази, виробництво тваринницької продукції та її реалізація у фірмових магазинах. Там нещодавно й побували члени експертної комісії конкурсу «Придністровська якість – 2023».


Керівник оптової бази підприємства Олександр Сербін запевнив експертів, що у виробництві використовується лише якісна натуральна сировина. Він докладно ознайомив гостей з основними напрямками діяльності: «Ми виробляємо борошно усіх сортів, випікаємо хліб різного асортименту, а також кондитерські вироби: коржі для тортів, булочки. Упродовж багатьох років налагоджене виробництво соняшникової олії.

Її виготовляємо за особливим давнім рецептом. Завдяки такому методу, зберігаються всі корисні елементи нерафінованої олії. Вона містить жирні кислоти (стеаринову, арахідонову, олеїнову та лінолеву), необхідні для побудови клітин, синтезу гормонів, підтримки імунітету людини. Причому незамінної лінолевої кислоти в ній у 6 разів більше, ніж в оливковій олії. Що стосується процесу рафінації, то більшість необхідних нашому організму вітамінів і речовин випаровується. Саме тому рафінована олія на виході не має смаку та запаху, а нерафінована навпаки – запашна та смачна, з незмінним вітамінним комплексом. Для збереження смакових якостей соняшникову нерафіновану олію розливаємо у скляну тару».

Олександр пояснив, що виробництво макаронів теж є пріоритетним напрямком роботи підприємства, зокрема вони стали невіддільним елементом кулінарних пріоритетів багатьох сімей. За умови виготовлення за всіма правилами та з якісної сировини, макарони є ідеальним продуктом харчування для всієї родини. ТОВ «Рист» пропонує своїм клієнтам понад десять їх видів.

Продукцію від місцевого виробника можна придбати на оптовому складі або в мережі магазинів. У Рибниці вже працюють декілька торгових точок. Їхні прилавки щодня поповнюються свіжою продукцією. Тут можна купити гречку, перловку, кукурудзяну та багато інших видів круп. Товари цього виробника можна також придбати на столичному Зеленому ринку.

Олександр Сербін поділився з членами експертної комісії інформацією про виробництво м’яса птиці: «Куряча продукція має в усьому світі величезний попит, і такий показник прихильності людей до цього виду м’яса не безпідставний. Курятина – ефективна заміна дорогим свинині, баранині та яловичині. У курячому м’ясі є все необхідне для життя та повноцінного зростання людського організму: вітаміни та амінокислоти, набір хрящових білків та інший будівельний матеріал для тканин. У м’ясі курей низький вміст холестерину та жирів.

Наші кури вирощені на кормах власного виробництва. Ми не використовуємо в кормовій базі жодних хімічних добавок та антибіотиків, тому наша продукція поза конкуренцією за якістю та смаком. Яйця наших курей значно відрізняються за смаковими якостями порівняно з іншими виробниками. Жовток має яскраво оранжевий колір, тому що основним кормом служить зерно кукурудзи, вирощене нами, на наших полях».

Компанія «Рист» посідає лідируюче місце на ринку Придністров’я з виробництва повнораціонних кормових сумішей та добавок для збалансованого харчування свійської птиці, кролів, свиней та великої рогатої худоби.

Пріоритетом підприємства є сільськогосподарське рослинництво. На сьогодні організація вирощує ті культури, які піддаються тривалому зберіганню. У селі Мокра Рибницького району розташовані виробничі поля. У цьому населеному пункті вже кілька років функціонує комплекс з очищення, сушіння та відвантаження сільськогосподарської продукції, який поєднує у собі кращі світові технології. Виробнича потужність та кадровий ресурс дозволяють надавати послуги іншим підприємствам. Проводиться постійне оновлення машинно-тракторного парку. Кілька років назад закупили понад 20 одиниць нової техніки (комбайни, трактори, культиватори, сівалки високої точності, глибокорозпушувачі, автомобілі).

Інтенсивне та ефективне використання земельних угідь забезпечує гарне зрошування, а воно, у свою чергу, стало можливим через купівлю трьох сучасних поливних установок.

О. Сербін зазначив, що участь у республіканському конкурсі «Придністровська якість – 2023» є
гарною рекламою для підприємства. Він висловив сподівання, що асортимент продукції ТОВ «Рист» з часом ще більше розширюватиметься.


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото автора (на фото Олександр Сербін).