Калейдоскоп повідомлень

КАДЕТАМ – ПРО БЛОКАДНИЙ ЛЕНІНГРАД

Фото: mvdpmr.org

Урок історії, присвячений 80-річчю з дня повного визволення Ленінграда з фашистської блокади, провели в Республіканському кадетському корпусі МВС, пише телеграм-канал міліцейського відомства. Лекторами виступили представники Бендерського відділення РГО «Ветерани органів внутрішніх справ Придністров’я».

Під час відеопрезентації офіцери розповіли про Петра Федоровича Бородіна, який у роки Великої Вітчизняної брав участь у захисті блокадного Ленінграда. 872 дні голоду, холоду, артобстрілів, хвороб та смерті. Попри все, всюди водночас були стійкість, мужність і відвага. Мешканці та воїни вистояли в обложеному Ленінграді та не здали його фашистам.

■ «Важко уявити, що пережили тоді ленінградці. У блокадному місті залишалися люди похилого віку, діти й підлітки. Такі ж люди, як і ми. Ми, нове покоління, маємо зберігати та шанувати нашу історію», – поділилися думками кадети.

ДИНАСТІЇ ПЕДАГОГІВ

Фото: minpros.gospmr.org

У Міністерстві просвіти відбулося урочисте нагородження переможців та призерів Республіканського відеоконкурсу «Педагогічні династії». Він проводився для педагогічних колективів організацій освіти.

■ «Я вдячна вам за професіоналізм, любов до професії та щоденний трудовий подвиг. У конкурсних роботах показані сімейні традиції, моральні цінності, що передаються з покоління в покоління не тільки всередині вашої династії, а й серед ваших учнів. Цей конкурс можна вважати гідним початком Року сімейних цінностей», – звернулася до учасників конкурсу керівник відомства Світлана Iванишина.

Переможців і призерів відеоконкурсу в усіх номінаціях нагородили дипломами Міністерства просвіти республіки.


Микола КОЛЕСНИК.

Фото: minpros.gospmr.org.