Цирк як демонстрація незвичайного та смішного

Неймовірно видовищний подарунок глядачам підготували артисти Придністровського державного цирку. Вистава «Тато, мама, я – циркова сім’я» феєрично відлунала на сцені Палацу Республіки. Шоу присвятили року сімейних цінностей.


Цирк – одне з найбільш незвичайних, видовищних і таємничих видів мистецтва. За свою історію Придністровський державний цирк підготував і провів понад 2 000 вистав. Усі вони приваблюють своєю яскравістю і майстерністю, а також різноманітністю жанрів.

Еквілібристи й повітряні гімнасти, силові жонглери й акробати, клоуни й артисти оригінального жанру продемонстрували свою майстерність, сміливість, легкість, красу, грацію, фантазію, вміння зробити те, що звичайній людині здається неможливим. Вони подарували радість і прекрасний настрій дітям і дорослим.

Вела програму захопливого і веселого шоу циркова сімейна династія Райлян у складі подружжя Олени та Олега. Вони вже понад 25 років зачаровують глядачів своїми ілюзійними номерами. Виставу артисти присвятили найдорожчому в житті кожної людини – сім’ї та сімейним цінностям. Упродовж усього концерту ведучі намагалися «знайти» універсальну формулу родинного щастя, щиро та безпосередньо спілкувалися з публікою, імпровізували й стали невіддільною частиною циркового фестивалю.

Кожен артист на сцені мав відповісти на запитання, з чого, на його думку, складається поняття «сімейне щастя». Відповіді були такі: любов, взаєморозуміння, повага, шанування старших і батьків, доброта і взаємовиручка, відповідальність за близьких людей. Безперечно, все це є фундаментом, на якому будується осередок суспільства, що є запорукою міцності й довговічності сім’ї.

Циркові династії дивовижні й цікаві тим, що, попри неймовірні труднощі цієї професії (щоденні тренування, тяжка праця з самого дитинства, небезпека травм, а іноді й ризик для життя), більшість дітей іде стопами батьків.

«Наша циркова сім’я – це другий дім, де завжди панує атмосфера добра, любові та підтримки. Якийсь невідомий дух панує в самій аурі цирку, тому його відвідують і малеча, і дорослі», – розповіла художній керівник Придністровського державного цирку Олена Соколова.

Гімнастка зазначила, що навіть вагітною працювала на сцені, а її шестирічна донька виступала на манежі з уже досвідченими артистами.

«Всі циркові діти швидко соціально адаптуються, вони розкуті й життєрадісні», – додала артистка.

Нині династія Соколових завойовує прихильність глядачів, створюючи неймовірно складні акробатичні номери.

Подружжя акробатів Михайло та Катерина Кисельові познайомилися два роки тому в цирку і створили свою власну сім’ю. Через рік у них народився син Костик. Хоча йому ще й року нема, він уже разом з батьками буває на кожній репетиції. Малюк із задоволенням асистує, впевнено та артистично посміхається, ніби вже обрав майбутню професію. Їхній спільний номер у піратських костюмах «Еквілібр на вільному дроті» викликав неймовірно бурхливу реакцію, захват у гостей прем’єри.

«Сімейні цінності – це звичаї та традиції, які передаються з покоління в покоління. Це почуття, завдяки яким вона стає міцною», – зазначив голова сім’ї.

Цирк – постійне прагнення до досконалості й дорога до мрії. Це гордість і схиляння перед сміливістю і талантом, завзятістю і працьовитістю. Мета артистів – естетична краса, демонстрація почуттів і великих можливостей людини.

Гості та глядачі в залі Палацу Республіки того дня зізналися, що давно мріяли побувати на такій виставі разом зі своєю родиною. Дійсно, спільне дозвілля зближає, дає можливість членам сім’ї краще пізнати одне одного, сприяє зародженню справжньої дружби між дорослими та дітьми.
Яскраві емоції, глибокі враження від циркового дійства залишать незабутні спогади на все життя. Артистам довго аплодували, дарували їм квіти, фотографувалися з ними на пам’ять про чудово проведений вечір.


Олена КВIТКА.