Найдорожчий скарб

Масштабне родинне свято до Дня сім’ї, любові та вірності відбулося в парку ім. Олександра Невського, розташованому на території Iсторичного військово-меморіального комплексу «Бендерська фортеця».


Численні майстер-класи, веселі конкурси, різноманітні ігри для дітей та дорослих були організовані за підтримки держадміністрації м. Бендери та спонсорів.

Якого б віку і статусу людина не була, де б не жила і яких поглядів не дотримувалася б, вона має потребу в сім’ї. Спочатку в тій, де народжується і росте, потім – у тій, яку створює сама і де ростить своїх дітей. Довіра, турбота і підтримка – ось із чим асоціюється це слово.

Щороку в нашій республіці традиційно 8 липня відзначається День сім’ї, любові та вірності. Він приурочений до православного дня пам’яті святих князя Петра і його дружини Февронії. Саме їхня пара здавна вважається прикладом успішного шлюбу, вічного кохання, відданості та самопожертви.

Цього святкового дня парк ім. Олександра Невського перетворився на осередок затишку, радості та родинних зустрічей. Насичена концертна програма приваблювала і малечу, і дорослих. Неймовірний захід відвідали понад тисячу гостей зі всіх куточків республіки.

Урочистою частиною фестивалю стало традиційне вшанування пар, які упродовж багатьох років зберігають вогонь сімейного затишку.

З привітальним словом до гостей звернувся глава держадміністрації м. Бендери Роман Iванченко:

«Сім’я – головна цінність суспільства. Впродовж усього життя рідні допомагають одне одному, перебувають поруч та оберігають. Завдання органів влади – підтримувати родини, забезпечуючи їм якісне майбутнє, старанно сприяти розвитку кожного громадянина».

Всі алеї парку були прикрашені величезними ромашками, всередині яких розміщалися фото багатодітних сімей. Ці квіти символізують ніжність, невинність, чистоту намірів та щирих почуттів. Смачними й ароматними ромашками з побажаннями пригощала учасників конкурсів прянична майстриня Ольга Неутова.

Від самого входу парк був наповнений сімейними спортивними змаганнями, цікавими естафетами та різноманітними майстер-класами. «Смуга перешкод», «Бродилки», «Величезні шахи», «Мега твістер», «Перетягування каната» мали своїх численних прихильників. Малеча з радістю стрибала, веселилася та пустувала.

Бендерська міська бібліотека запропонувала до свята літературну вікторину, сенс якої полягав у відгадуванні загадок, пов’язаних із символом фестивалю. Пам’ятні подарунки отримали всі її учасники. Поруч розмістилися неймовірно чудові яскраві фотозони, що вабили гостей зробити знімки на пам’ять.

Атмосферу свята доповнив Парад колясок. Близько 20 творчих та креативних сімей взяли участь у цьому конкурсі. Організатори долучили не тільки маленьких власників колясок, а й велосипедів та самокатів. Журі довго вагалося у визначенні найкращих, адже кожен транспорт був цікаво прикрашений, з неймовірною фантазією та активною групою підтримки.

Пожежна та швидка допомога, Мойдодир і Чебурашка, квітник і джунглі не залишили байдужими нікого, а тому всі учасники отримали щирі вітання та приємні подарунки від спонсорів. Головна нагорода дісталася сім’ї Лопатюк, в якій мама Анна була в образі Катерини II, та син Мишко – Олександр Суворов на коні.

«Ми брали участь у параді колясок втретє, і все ж перемога стала несподіванкою. Приємно бути причетними до свята, яке об’єднує родини, сприяє налагодженню взаємин та гарному літньому настрою», – розповіла переможниця.

Пізніше на галявині стартували малюки у Повзункових перегонах. Батьки всіляко намагалися допомагати дітлахам дістатися фінішу. Сім’я Гоменюк спеціально підібрала яскравий однаковий одяг. Мама Iванна розповіла, що без вагань вирішила взяти участь у перегонах, адже її 11-місячна донька Мілана – дуже активне та спритне маля. Родина часто відвідує подібні заходи для нових знайомств та вражень.

Для сміливих та відчайдушних гостей служба доставлення їжі «Кайф» організувала конкурс поїдання бургерів та ролів на швидкість. Учасники були задоволені й не стримували позитивних емоцій. Трохи далі фуд-корт пригощав усіх присутніх свіжою випічкою, кондитерською продукцією та м’ясом на вогні. Ніхто не залишився голодним.

Ярмарок майстрів виробів ручної роботи презентував саморобні прикраси, в’язані іграшки, дерев’яні свічники, статуетки тощо.

Музичний супровід від найкращих танцювальних та творчих колективів привертав увагу гостей протягом усього святкування. Артисти з м. Дністровськ, хор ветеранів «Светозары» виконали запальні народні пісні, які сподобалися людям старшого віку.

Відвідувачі зазначали, що «…цей фестиваль – особливий та неповторний, відмінний спосіб провести вихідний, наповнивши його чимось новим і цікавим». Вони дякували організаторам за гарний настрій, позитивні емоції та можливість згуртуватися всією родиною.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото автора.