Підбиваючи підсумки тижня…

Глави держадміністрацій на селекторній нараді 6 серпня 2018 року доповіли Президентові про ситуацію на місцях, розповіли про поточний стан справ у галузях міського господарства, епідеміологічній та криміногенній ситуаціях.

Виконання соціальних зобов’язань у республіці відбувається в межах установлених законом вимог. До належного стану доводяться об’єкти інфраструктури. Основним орієнтиром на сьогодні є програма капвкладень. Президент акцентував увагу на тому, що галузь освіти нині в пріоритеті. Ось чому ремонтно-будівельні роботи не повинні перешкоджати освітньому процесу, і завершити їх необхідно до початку навчального року. На нараді порушили питання й дорожньої галузі. Завдання, що стоїть перед усіма керівниками, – поліпшення стану доріг республіканського і місцевого значення. Вадим Красносельський поінформував, що у вересні планує особисто оцінити результати проведеної в цьому напрямку діяльності під час відвідування населених пунктів Придністров’я.

Не залишилася поза увагою учасників наради тема здоров’я населення. За словами Президента, в літній період епідеміологічний нагляд має бути особливо суворим і вимогливим. Ситуація щодо захворювання на гострі кишкові інфекції не дуже сприятлива. У Тирасполі, наприклад, за тиждень зафіксовано 94 випадки. У всіх на слуху масове отруєння дітей у спортивно-оздоровчому таборі «Юність». Глава держави зазначив, що таке не повинно повторитися, і закликав місцеве керівництво взяти під особистий суворий контроль забезпечення безпеки молоді у місцях відпочинку.

Глави адміністрацій інформували Президента про заходи, які відбулися в рамках Дня пам’яті та скорботи. Загиблих захисників Придністров’я 1 серпня згадували у всіх містах і районах республіки. Вадим Красносельський відзначив значущість і єднальну суть таких заходів, подякував за гідну їх організацію і нагадав про важливі для Придністров’я події та дати, до відзначення яких необхідно завчасно і ретельно готуватися. Йшлося про річницю формування 55-го Подільського полку, відкриття парку Олександра Невського і відреставрованого Бендерського стадіону, а також про урочистості до Дня Республіки.

Практика проведення на місцях ярмарків вихідного дня демонструє інтерес до них як підприємців, так і споживачів. Черговий етап акції «Купуй придністровське!» успішно відбувся в Рибниці: понад 80 суб’єктів господарювання (60 юридичних осіб і понад два десятки індивідуальних підприємців) представили свою продукцію на виставці-ярмарку.

Підбиваючи підсумки тижня, Президент назвав роботу адміністрацій по республіці задовільною і закликав продовжувати її, як мінімум, у тому ж темпі. Не допускати накопичення заборгованостей і контролювати терміни виконання планів, установлених програмою капвкладень, Глава держави вважає найважливішими з завдань.

Олена   ДВОРСЬКА.