Футбольні пристрасті минулого тижня

Минулий тиждень був яскравий на футбольні події. Одним із ключових моментів став вихід хорватського тренера з ФК «Шериф» Зорана Зекіча. «Жовто-чорні» з новим наставником Віктором Михайловим вирвали перемогу в кубковій зустрічі та зазнали поразки в чемпіонаті Молдавії вперше з квітня 2019 року.

Свій перший матч «Шериф» провів без хорватського наставника на домашньому полі. Тираспольчани впевнено здобули перемогу над ФК «Флорешти» – в 16-му турі Чемпіонату Молдавії «жовто-чорні» виграли з великим рахунком 5: 0. Гра проходила на малій арені спорткомплексу «Шериф» і вже без Зорана Зекіча. Про відставку всі дізналися одразу після важкої перемоги чемпіонів над «Динамо-Авто». «Робота в Тирасполі мене багато чого навчила. Я вдячний усім, з ким довелося працювати в ФК «Шериф». Та я розумів, що скоро покину команду. Якщо чесно, останній місяць навіть важко було кожного дня ходити на роботу. Це наслідки єврокубків. Звичайно, я поважаю «Шериф», вдячний клубу і керівництву, що двічі дали мені шанс проявити себе. Перед від’їздом я подякував усім футболістам. Буду за ними стежити далі. Хочу, щоб вони показали все, на що здатні в футболі», – так аргументував свій вихід із клубу хорватський фахівець.

Зоран Зекіч очолював тираспольську команду з травня 2019 року. У минулому сезоні разом із жовто-чорними завоював титул чемпіона Молдови. До цього він тренував «Шериф» з серпня 2014 до травня 2015 року.

Виконувати обов’язки наставника «Шерифа» доручили Валерію Михайлову. Він вивів «жовто-чорних» на гру проти ФК «Флорешти». Чемпіон з легкістю здолав гостей – 5: 0.

Однак, кубкова зустріч з Рибницькою «Іскрою» для тираспольських «ос» стала випробуванням. Вони буквально вирвали перемогу у рибничан: матч закінчився з рахунком 2:1.

ФК «Шериф» пробився в 1/4 після перемоги в придністровському дербі. «Пропустили безглуздий м’яч, і пішла нервозність. У цілому те, що вимагали від хлопців, вони все виконували. У нас була повна перевага. Зрозуміло, що рівень команд трохи різний. При цьому команда суперника добре оборонялася. Нам потрібно було зламати цю оборону. Проте було достатньо шансів, щоб закінчити все раніше», – прокоментував гру в. о. головного тренера «Шерифа» Віктор Михайлов.

Головний удар ФК «Шериф» чекав у 17-му турі Чемпіонату Молдавії. Тираспольчани вперше з квітня 2019 року зазнали поразки. Гостьова зустріч з принциповим суперником –«Петрокубом» з Хинчешт – закінчилася з мінімальним рахунком – 1:0. «Перед грою я сказав футболістам: «Якщо ви не зупините «Шериф» –ніхто не зупинить». Гадаю, перемога була заслуженою завдяки самовіддачі й дисципліні на полі. У нас було достатньо моментів. Вітаю Хинчешти та всіх, хто за нас уболівав», – зазначив головний тренер «Петрокуба» Ліліан Попеску. Команда з Хинчешт – на другому місці турнірної таблиці чемпіонату.

Ще один футбольний клуб із Придністров’я «Динамо-Авто» приймав на своєму полі оргєєвський «Мілсамі». Суперник йде третім у турнірній гонці. Швидкий гол вивів уперед принципового візаві – м’яч у ворота господарів забив Олександр Антонюк. У другому таймі Костянтин Богдан оформив автогол і нічийний результат – 1: 1.

«Ми припускали, що буде складна і цікава гра. Ми сьогодні могли й виграти, й програти, але вийшла нічия. Нам не вистачало точності наприкінці атаки», – сказав тренер автомобілістів Олександр Камальдинов.

Наступну гру «Динамо-Авто» проведе завтра, 8 листопада, проти ФК «Кодру».

Леся Потоцька.