Футбольне свято у Григоріополі

У минулі вихідні у Григоріополі відбувся традиційний щорічний турнір пам’яті ветерана футболу Петра Меленчука поміж дорослих команд. Організаторами змагань виступило Григоріопольське управління спорту і туризму та місцеві ветерани футболу.

Меморіальний турнір – одна з добрих традицій аматорів району. Вони дбайливо зберігають все, що пов’язано з історією місцевого футболу. Петро Меленчук назавжди залишився в пам’яті рідних, друзів і колег. Петро Григорович був дуже активним, енергійним: займався різними видами спорту і залучав до нього багатьох людей. Як методист зі спорту в радгоспі ім. Дзержинського, він повністю віддавав себе роботі, організовував різноманітні змагання, популяризуючи таким чином фізкультуру в колективі.

Цього разу в турнірі взяли участь команди СПК «Дзержинське» з Григоріополя, «Енергетик»  з Дубоссар, «Стерлінг» з Тирасполя, ветерани спорту Володимир Зайчук, Олексій Григоржевський, Леонід Войцеховський, Василь Таран, Олег Леонтьєв.

Начальник МУ «Григоріопольське управління зі спорту і туризму» Сергій Кутовий, відкриваючи змагання, подякував футболістам, які взяли участь у турнірі, й зазначив, що, проводячи такі турніри, ми віддаємо шану не тільки людям, на честь яких вони проводяться, але і всім спортсменам, хто пішов з життя, з якими пліч-о-пліч багато років виступали на спортивних аренах. Учасники та гості змагань вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Першими на поле вийшли СПК «Дзержинське» і «Стерлінг». Обидві команди показали хороший, насичений голевими моментами футбол. У впертій і безкомпромісній боротьбі з рахунком 3:2 перемогу здобула команда «Стерлінг». Друга гра між командами «Енергетик» і «Стерлінг» також закінчилася з рахунком 3:2, тільки вже на користь «Енергетика».

За результатами турніру, перше місце та перехідний Кубок завоювала команда «Енергетик», друге – команда «Стерлінг» і третє – СПК «Дзержинське».

Кращими гравцями були визнані: воротар команди «Енергетик» Віталій Батін, нападник з команди СПК «Дзержинське» Сергій Домбровський і захисник Герман Ковтун. Команди та кращі гравці були нагороджені почесними грамотами.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.

Фото з вiдкритих джерел.