Нагороди знайшли своїх володарів

Новий 2021 рік розпочався з приємних новин – придністровці знову стали переможцями творчих конкурсів.

14 січня в Контактному центрі ПДУ із взаємодії з Росспівробітництвом відбулося нагородження переможців конкурсу малюнків «Новорічних барв хоровод», який проводився Російським центром науки та культури в Республіці Молдова серед дітей віком від 6 до 14 років. Темою художнього конкурсу обрали зиму. Діти надсилали на пошту організаторів конкурсу зображення ялинок, закутаних снігом, новорічних прикрас, портрети Діда Мороза, зимові пейзажі.

Привітав юних художників координатор проектів Росспівробітництва в Придністров’ї Микола Журавльов, який, вручаючи подарунки та грамоти, зазначив, що навіть в умовах пандемії у дітей є можливість займатися творчістю та розвивати свої таланти.

«Нині в режимі онлайн ми можемо приймати необмежену кількість робіт. Усі надіслані малюнки розміщені в соціальних мережах і на сайті представництва. А якби вони були виставлені в картинній галереї, то виникла б проблема з простором. Потрібно віддати належне придністровцям, які в цьому конкурсі продемонстрували майстерність і наполегливість до перемоги», – зазначив Микола Віталійович.

На конкурс «Новорічних барв хоровод» надійшло понад 300 робіт юних обдарувань. Переможцем онлайн-змагання у віковій категорії 6–10 років стала учениця Рибницької російської середньої школи № 11 Алла Кохан; на другому місці –Денис Дьоготь із Дубоссарської гімназії № 1. У категорії учасників 11–14 років лідером названа Валерія Бурдужа з МОЗ «Кіцканська ЗОШ № 2» Слободзейського району. Друге місце посіла Ксенія Спинакі, яка представляла Дитячу школу мистецтв м. Рибниці.

Також цього дня в Контактному центрі відбулася церемонія нагородження переможців V національного конкурсу молодих журналістів «Перспектива», заснованого інформаційним агентством «Sputnik Молдова».

Головна тема конкурсу – «75 років Великої Перемоги! Ми пам’ятаємо! Ми пишаємося!». Змагання проводилося в п’яти номінаціях: «Краща оглядова або аналітична стаття», «Краще інтерв’ю», «Краще фото», «Найкраще відео» і «Кращий радіоподкаст». У ньому взяли участь як професійні журналісти, так і початківці. У своїх роботах учасникам важливо було показати реальні життєві історії ветеранів ВВВ, представити інформацію про пам’ятні дати, місця бойової слави, меморіальні комплекси, а також продемонструвати особисте сприйняття сучасниками історичної важливості подій того часу. Переможці визначалися у два тури. Спочатку роботи оцінювало журі конкурсу, а потім свою оцінку конкурсних робіт дали користувачі інтернету шляхом голосування на сайті Sputnik Молдова.

Серед переможців конкурсу – четверо придністровців; ще чотири учасники були відзначені представництвом Росспівробітництва в Молдові.

У номінації «Найкраще інтерв’ю» перше місце завоювала Дарина Кулакова. У категорії «Найкраще фото» друге місце посіла Галина Мокрійчук. У категорії «Краща оглядова або аналітична стаття» також друге місце було присуджено Ірині Васильєвій. За рішенням журі спеціальна номінація за наданий до участі в конкурсі тематичний лонгрід (формат подачі журналістських матеріалів в інтернеті) присуджена Олександру Толоченку.

«Члени журі конкурсу в черговий раз підкреслили, що у придністровських учасників потужні, сильні роботи. Від щирого серця радий передати переможцям цінні подарунки та дипломи», – сказав на церемонії нагородження Микола Журавльов.

Конкурси стали доброю традицією, а новий етап стартує вже в цьому році. Детальну інформацію та анонс кожен охочий зможе знайти на офіційних сайтах заходів.

Дар’я   ІЗЮМСЬКА.

Фото автора.