Президентські подарунки Новонародженим

Рік молоді у Придністров’ї розпочався з цікавої ініціативи Глави держави: віднині всі новонароджені придністровці відчують не тільки тепло батьківських рук, а й турботу держави – сім’ї малюків отримуватимуть подарунки від Президента. Нова традиція свідчить про соціальні пріоритети суспільства, реалізацію молодіжних програм, підтримку статусу сім’ї.

Перші подарунки вже вручили. Комплект містить найнеобхідніші на момент речі – це постільна білизна, дитяча ковдра і пухнастий рушник, костюм і пакунок підгузків. Ще вітальна листівка з побажаннями батькам малюків особисто від Глави держави Вадима Красносельського.

Подарунки новонародженим вручали в столичному РАГСі, там вітали батьків малюків, які народилися у святкові та передсвяткові дні. Одними з перших презенти отримали родини Ковальчук і Кметь.

У сім’ї Ковальчук напередодні Нового року сталося справжнє диво – на світ з’явилися близнюки Поліна та Вероніка. Глава сімейства – найщасливіший батько, адже тепер у нього вже три дочки. «Ми всі дуже щасливі, більше всіх, напевно, на близнюків чекала наша старша дочка Вікторія. Дівчатка почуваються добре, вони абсолютно різні за характером, ми з ними справляємося, увійшли в ритм життя, як одна команда», – розповів Ігор Ковальчук. Поліна та Вероніка з’явилися на світ 28 грудня, дівчатка-близнюки у третьому поколінні. «Я сам близнюк, у мого батька теж є брат-близнюк. Це вже наша сімейна традиція», – посміхнувся щасливий батько.

У родині Кметь у чарівну новорічну пору народився первісток: дівчинка Софія голосно сповістила світ про свою появу 29 грудня. «Ми дуже довго чекали на неї. Постійно приділяємо нашій дівчинці увагу, вона почувається чудово, багато спить, добре їсть, спокійна, така ж, як батьки. Найбільше Софійці подобаються прогулянки на свіжому повітрі», – поділився молодий татусь Олексій Кметь.

У Придністров’ї є гарна традиція: вітати дітей, які з’явилися на світ у значущі дати – на Новий рік, Різдво, День Перемоги, в День захисту дітей, у День Республіки та в дні міст. Віднині подарунки вручатимуть усім новонародженим, незалежно від дати народження. «З ініціативи Вадима Красносельського подарункові набори вручатимуть батькам усіх дітей, народжених на території Придністров’я, а також тих, хто з’явився на світ за його межами, але зареєстрований у Придністровській Молдавській Республіці, без прив’язки до дати народження», – зазначив прес-секретар Президента Денис Подгорний.

«Президентська програма з підтримки новонароджених дітей і вручення президентських подарунків під час реєстрації немовлят стартувала в Тирасполі. Народження дітей має величезне значення не тільки для батьків, але і для всього нашого суспільства, міста, держави. У нас підтримка інституту сім’ї здійснюється не тільки на словах, а й за допомогою прямої матеріальної допомоги, яка в нинішні непрості часи є досить доречною. У Тирасполі тільки на перший квартал підготовлено 350 подарункових комплектів», – зазначила заступник глави держадміністрації міста з соціального розвитку Марія Пащенко.

Леся   ПОТОЦЬКА.

Фото IА «Новости Приднестровья».