Нові імена XXI століття

Рибницька держадміністрація спільно з Управлінням культури оголосила конкурс молодих виконавців пісні «Нові імена XXI століття».

У Придністров’ї з початку 2021-го стартують конкурси та проекти, присвячені Року молоді. Уряд ПМР запропонував усім некомерційним організаціям, громадським об’єднанням та ініціативним групам спрямувати свої зусилля на реалізацію потенціалу і талантів молоді.

У рамках молодіжних заходів у Рибниці готуються до конкурсу виконавців «Нові імена XXI століття». До участі в ньому запрошуються вокалісти віком від 14 до 35 років. Заявки прийматимуться до 13 лютого. Перший тур за участю компетентного журі призначений на 14 лютого.

Конкурс присвятили пам’яті трагічно загиблої чудової дівчини, талановитої рибницької співачки Оксани Пояти. Свого часу це й був перший пісенний конкурс у Рибниці, організатором якого була Оксана. Деякий час його не проводили, а тепер вирішили відродити.

«Ми хочемо відновити цю гарну традицію й залучити юнаків та дівчат до участі в конкурсі виконавців пісні. У місті та районі багато талановитих людей, і ми сподіваємося, що їм захочеться себе проявити. Запрошуємо молодіжну категорію віком від 14 до 35. Всупереч пандемії, ми чекаємо вашої участі та з величезним задоволенням приймемо заявки. Прослуховування відбуватиметься в індивідуальному порядку з дотриманням усіх норм безпеки», – розповіла директор Рибницького Палацу культури Олена Христодуліді.

На прослуховування зареєстрованих учасників запросять телефоном. Для відбіркового туру виконавці вибирають пісню самостійно, на свій розсуд. Конкурсантів прослухають, приймуть рішення щодо участі кожного і за позитивного результату дадуть рекомендації щодо вибору подальшого репертуару.

«Люди зацікавилися, телефонують, розпитують. З досвіду проведення таких заходів можу сказати, що основна маса заявок надходить за два-три дні до проведення першого туру, що створює деякі технічні ускладнення. Тому нагадую всім, хто має бажання залучитися до участі в конкурсі, щоб вони не зволікали з подачею заявок», – звертається начальник Рибницького управління культури Діана Терлецька.

Для фіналістів підготовлені дипломи та подарунки.

Зразок заявки можна знайти на сайті Рибницької держадміністрації на сторінці новин від 29.01.2021 року під назвою «Відкрито приймання заявок на участь у конкурсі «Нові імена XXI століття», натиснувши внизу на «Приймання заявок».

Заявки надсилати на електронну пошту: mu-ruk@mail.ru.

За довідками можна звертатися до оргкомітету конкурсу

за номерами телефону: 0 (555) 3-25-78, 3-17-50.

Дмитро   ВЛАДОВ.