Крок до здійснення мрії

У червні минулого року наша газета розповідала про молодого тираспольського боксера Владислава Гудзя, який у 2016 році завоював звання чемпіона Європи серед школярів у хорватському місті Загребі.

Він розповідав про тренування, роботу над помилками та свою мрію –потрапити на Олімпійські ігри в Японію, які не відбулися 2020-го через пандемію коронавірусу.

Цілком можливо, що визначна спортивна подія відбудеться влітку поточного року без присутності глядачів. Поки триває дискусія на тему: проводити Олімпійські ігри чи відмовитися від них зовсім, спортсмени продовжують тренування, досягають значних результатів та здобувають свої заслужені медалі.

Нині Владиславові вісімнадцять, і він, виступаючи 22 лютого в Чорногорії, на відбірковому Міжнародному турнірі класу А – Adriatic Pearl, виборов срібло.

Заслужений тренер ПМР Максим Чертиковцев, який спостерігав за перебігом боїв, розповів, що Владислав завоював першу перемогу в цих змаганнях, перемігши чеського боксера Крістіана Ходованця. Наш спортсмен виявився сильнішим і вийшов до півфіналу турніру.

«Змагання досить представницькі. Тут, у Чорногорії, зібралися боксери з 15 країн. Конкуренція гостра, серйозна, тому що це міжнародний рівень класу А. Вважайте, це етап підготовки до чемпіонату світу серед молоді, який відбуватиметься в Польщі 10 –24 квітня поточного року», –розповів Максим Юрійович.

На шляху до п’єдесталу тираспольчанин провів три бої. У боротьбі за золото турніру придністровський боксер програв чемпіону Європи, чотириразовому чемпіону України Юрію Захареєву, ставши срібним призером у вазі до 69 кг.

Після Adriatic Pearl тираспольські боксери отримали запрошення на спільні навчально-підготовчі збори з командою Молдови. Боксерський табір буде особливим, оскільки прибуде команда з Куби. Як відзначають тренери, це своєрідний великий обмін досвідом, тому що у кубинців передова боксерська школа. А для тираспольчан це особливо важливо: попереду світова першість. На молодіжний чемпіонат світу поїдуть четверо столичних боксерів: Владислав

Гудзь, Данило Слєпой, Дар’я Козорєз та Христина Кіпер. Світовий форум відбудеться в Польщі в середині квітня.

Iрина   МАСЛОВА.

Фото IА «Новости Приднестровья».