УРА! Наші спортсмени – на міжнародній арені

Придністровські легкоатлети почали міжнародний сезон. Юнацька збірна з’їздила на міжнародний турнір до Болгарії. Наші юні співвітчизники завоювали на першому старті три медалі.

Придністровська легкоатлетка Марина Юсумбелі виграла турнір у потрійному стрибку, а Микита Калінін виборов «срібло» у стрибках у довжину. Ще одне друге місце у Ксенії Берген в бігові на дистанції 400 м.

Тираспольський метальник Олексій Олєйник у складі національної збірної виступив на Кубку Європи в Хорватському Спліті. Перший результат сезону у нашого метальника списа – 67 м 59 см. Це 9-те місце серед 18 учасників престижного європейського старту.

Усі наші атлети нині готуються до чемпіонату Молдавії, запланованого на кінець травня. А поки іспит на міцність відбувся в Тирасполі. Відкритий чемпіонат Придністров’я зібрав спортсменів з усієї республіки й команди з Молдови.

Іще декілька новин про досягнення наших атлетів на міжнародній арені. Придністровський пауерліфтер Андрій Сеньков увійшов до трійки лідерів Всеросійських майстерних змагань «Огни Москвы – 2021». Бронзову медаль бендерчанин завоював у ваговій категорії 83 кг. Його результат у вправі «класичний жим штанги» – 180 кг.

Придністровські орієнтувальники освоювали масиви Кишинева у змаганнях «Азимут – Дружба», до яких залучилися всього 260 спортсменів. Придністров’я представляли п’ятеро орієнтувальників зі Слободзейського району. Ірина Бєшеля виграла в «Еліті», Вікторія Носенко – в групі до 20 років, Злата Савінова – серед спортсменок до 16 років. До речі, Злата Савінова та Вікторія Носенко цього року планують виступити на чемпіонаті світу серед школярів, який відбудеться в середині вересня в Сербії. Костянтин Бузук фінішував другим у групі до 20 років, поступившись переможцю 20 сек.

Марія   КРАВЕЦЬ.

Фото IA «Новости Приднестровья».