Подвійне свято

У Бендерах об’єднали дві значущих події – День захисту дітей і свято Останнього дзвоника. Урочисті та розважальні святкові заходи відбулися на алеях парку Олександра Невського в Бендерській фортеці. Заняття та розваги до душі пощастило знайти малятам і підліткам. Для дітей молодшого віку спеціальну програму підготував Придністровський державний цирк, а на школярів чекав концерт, в якому взяли участь творчі колективи Бендер і Тирасполя.

Випускники прощалися зі школою за незвичним сценарієм: замість традиційної лінійки з останнім дзвоником організували автопробіг. Уперше в такому вільному форматі учні святкували прощання зі школою минулого року, ідея настільки сподобалася їм, що вирішили повторити. У 2020–2021 навчальному році в Бендерах школу закінчили 377 учнів. «Насправді, це такий радісний смуток. Прощатися зі школою досить складно, але ми всі знаємо, що попереду на нас чекає світле майбутнє і хочеться до нього йти прямо зараз. Останній дзвоник відбувається у незвичайному форматі, однак це надзвичайно цікаво, адже для нас, випускників, сьогодні – особливий і радісний день! Нам здається, що наша урочиста лінійка – найкраща», – зізналася випускниця однієї з бендерських шкіл Тетяна Чалов.

Шкільна лінійка для випускників відбулася на площі Визволення біля будівлі держадміністрації. Від кожної школи на ній були присутні один-два учні та батьки. «Звичайно, цей день і для мене як мами випускника, і для мого сина, і для всієї нашої родини – сповнений радості і хвилювань. Промайнули 11 років, як один день, ніби тільки вчора ми привели його в перший клас, а вже сьогодні син закінчує школу. Серце б’ється, хвилюємося надзвичайно. Ми бажаємо йому тільки удачі й хочемо, щоб доля його склалася добре», – розповіла мама випускника однієї з бендерських шкіл Наталія Алексеєнко.

Незвичний формат свята останнього дзвоника 2021 року став незабутньою подією для бендерчан. Представники місцевої держадміністрації адресували напутні слова підтримки випускникам, шкільні роки для них стали вже історією їхнього життя, в якому було багато яскравих сторінок. Керівництво міста відзначило, що перед учорашніми учнями відкривається новий шлях. «Дорогі випускники, сьогодні у вас знаменний день, для вас стали доступними нові можливості. Попереду чекає складна пора вступних випробувань, незвідана дорога в доросле життя. Та від вашої наполегливості, цілеспрямованості та мобільності багато в чому залежать майбутні успіхи. Упевнена, що всі зусилля, докладені у скрутній, але цікавій справі здобуття знань, досить швидко порадують заслуженими плодами. Пам’ятайте: ви – майбутнє і надія Придністров’я!», – зазначила заступник глави державної адміністрації м. Бендери з соціальних питань Світлана Познанська.

Звуки шкільного дзвоника підхопили сигнали клаксонів. З площі Визволення випускники шкіл разом із батьками проїхали всіма мікрорайонами міста. Фінішував автопробіг у парку Олександра Невського. Як символ прощання зі шкільними літами, юнаки та дівчата запустили в небо повітряні кулі. «Хотілося б усім побажати удачі на життєвому шляху, щоб кожен знайшов своє місце в ньому та був щасливий. Також, щоб усі ми стали гідними людьми, домоглися успіху й не загубилися в цьому житті», – поділилися своїми побажаннями випускники місцевих шкіл.

Святкова програма в Бендерській фортеці передбачала два блоки – дитячий і молодіжний. З нагоди Дня захисту дітей організували яскраву ігрову програму з аніматорами, майстер-класами, квестами та вікторинами. Крім того, для маленьких глядачів виступили артисти Придністровського державного цирку.

Для гостей старшого віку підготували не менш цікаві святкові заходи. Спеціально для випускників виступали естрадні виконавці з Тирасполя та Бендер. Кульмінацією ж стала молодіжна дискотека з популярним DJ Ostrovskky. Музикант відзначив закінчення навчального року запальними треками й дав старт літу-2021.

Попереду на вчорашніх школярів чекають випускний бал і вступні іспити. Важливо відзначити, що випускні випробування в цьому році скасували.

Ярина   ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото: IA «Новости Приднестровья».