Шахи вчать нас мислити й відкривати світ

Хто кращий? З’ясовували юні шахісти в рамках чемпіонату та першості республіки зі швидких шахів. Змагалися 56 спортсменів із Тирасполя, Бендер і Рибниці в шести вікових категоріях.

Першість республіки зібрала шахістів від 6 до 18 років. Ці змагання відзначилися своєю інтригою й непередбачуваністю. З розіграних 33 медалей 27 завоювали спортсмени МОУ ДО «СДЮШОР № 3» – недавні переможці та призери, а також учасники першого міжнародного онлайн-турніру з шахів «Гамбіт. Кубок виклику 2020» – Ростислав Келлер. На домашніх змаганнях він став першим у групі юнаків до 16 років. У цій же віковій категорії чемпіонкою ПМР стала Ганна Варьоха.

У поєдинку шахісток 13–14 років перемогла тираспольчанка Діана Туктамисова. Вона вперше обійшла свою подругу з команди – майстра спорту Ганну Варьоху.

Гравці 11–12 років стали найбільш непередбачуваними. Відразу троє шахістів набрали однакову кількість очок. За додатковими показниками переможцем визнаний Микита Роздорожний із Тирасполя. У групах до 17 і 19 років виграли відомі столичні шахісти – кандидати у майстри спорту Ростислав Келлер і Роман Єдрашко.

Відзначилися ці змагання ще й тим, що юнаків у турнірі було удвічі більше, ніж дівчат. Річ у тім, що приєдналися ще дві старші вікові групи.

Змагання відбувалися просто неба на свіжому повітрі з дотриманням усіх карантинних заходів безпеки. Переможці та призери були нагороджені дипломами Держслужби зі спорту ПМР.

Леся   ПОТОЦЬКА.

Фото:http://sport.gospmr.org/