План заходів із проведення Року молоді

Одним із завдань Стратегії розвитку ПМР на 2019 – 2026 роки є поліпшення соціально-економічного становища придністровської молоді. Урядом затверджено республіканський план заходів із проведення в нашій республіці Року молоді у 2021 році.

Документ розділений на тематичні блоки, в кожному з яких прописаний перелік конкретних кроків і терміни їх реалізації. У соціальному напрямку можна виділити проект з надання молодим сім’ям бюджетної субсидії на повне або часткове погашення іпотечного кредиту і відсотків за ним. Цього року фінансову підтримку держава надасть молодим учителям, лікарям, міліціонерам, військовим і співробітникам кримінально-виконавчої системи.

Ініціатором проекту є Уряд за підтримки Президента і депутатів Верховної Ради. Головна мета – закріпити в республіці молодих кваліфікованих фахівців у пріоритетних галузях. Діятимуть і житлові програми місцевих держадміністрацій.

Значну увагу приділено залученню молодого покоління до волонтерського руху та здорового способу життя. Активізується також створення робочих місць та умов для зайнятості серед молоді, заохочення молодіжних стартапів. Слід додати, що фізичне здоров’я суспільства та його матеріальне благополуччя великою мірою залежать від морально-духовної складової: підтримання сімейних цінностей серед молодих придністровців, розкриття їхнього наукового і творчого потенціалу. Ефективності патріотичного виховання нового покоління сприятиме об’єднання в одне ціле різних молодіжних об’єднань, модернізація законодавчої бази в галузі державної молодіжної політики.

Тож не забуваймо, що  рік, в який ми увійшли, оголошено Роком молоді указом Президента ПМР Вадима Красносельського за пропозицією Верховної Ради.

Нагадаємо, що головною метою реалізації державної молодіжної політики є поліпшення соціально-економічного становища придністровської молоді та збільшення ступеня її залученості в усі сфери життєдіяльності країни.

Наталя   СИНЯВСЬКА.