Російське шоу з придністровським акцентом

Заслужена артистка ПМР Ольга Варвус увійшла до складу експертів вокального телевізійного шоу «Ну-ка, все вместе!» Конкурсна телепередача виходить в ефір щонеділі на каналі «Росія 1».

Ольга Варвус повідомила своїм шанувальникам радісну новину: незабаром її можна буде побачити у складі журі творчого шоу «Ну-ка, все вместе!» У кожному випуску телепередачі беруть участь 8 конкурсантів із різних країн, які виконують російські та світові суперхіти. Жодних обмежень щодо музичних стилів та аранжування немає. Скільки членів журі підніметься зі своїх місць під час виступу конкурсанта, стільки балів дістає учасник. У кожній програмі визначаються три виконавці, які здобувають право потрапити у фінал.

Особливу увагу члени журі приділяють музичним здібностям учасників, акторському хисту та вмінню соліста спілкуватися з публікою. Ольга Варвус зізналася, що рада бути частиною великої команди визнаних професіоналів.

«Це шоу триває вже третій сезон, мені дуже подобається формат, масштабність проекту та професійний рівень учасників. Конкурсантів оцінюють 100 членів журі: це професійні виконавці, композитори, педагоги та лауреати міжнародних музичних премій. До складу журі також увійшли Філіп Кіркоров, Валерія, Лариса Доліна, Ані Лорак, Сергій Лазарєв, Катя Лель, Нюша та інші популярні артисти. На мою думку, «Ну-ка, все вместе!» претендує на музичний конкурс світового рівня», – зазначила співачка.

Нині Ольга Варвус перебуває в Російській Федерації, де записує нові пісні та знімає кліпи, а також успішно популяризує багатонаціональну культуру Придністров’я. Неодноразово Ольга виконувала композиції молдавською мовою в ефірі Першого каналу. У Москві вона випустила сольний альбом «Muzica neamului». Наприкінці минулого року композитор Ольга Варвус представила новий кліп на пісню «Ми стояли на Угрі», присвячену переможному завершенню Великого стояння на річці Угрі. Ця подія має особливе значення для історії Росії – 11 листопада 1480 року Русь стала незалежною від ординського ярма. Саме тоді й зародилася централізована держава з першим государем – Іваном III.

У кліпі співачка постає в образі цариці Софії, яка проводжає свого чоловіка князя Івана на війну з ординцями. Можна побачити погоню на конях і масові сцени битв. Кліп знімали в монастирі ХVI століття недалеко від Угри.

Ольга Варвус є також представницею фонду «Русский мир» (виконавчий директор правління фонду В’ячеслав Ніконов), активно залучилася до громадської діяльності, дає концерти в різних куточках світу, співпрацює з кращими оркестрами та музичними колективами.

Нагадаємо, що Ольга народилася 17 квітня в Тирасполі. Сім’я переїхала в теплу Молдавію з міста Кемерово, а її дідусь – корінний москвич. Хоч співачка не має молдавських коренів, багатонаціональна країна подарувала їй сонячний характер, неповторний тембр, віртуозну манеру виконання. У 13 років її запросили співати в дитячий естрадний ансамбль при музичній школі імені П. І. Чайковського. Гастролі з цим колективом містами Чорноморського узбережжя допомогли дівчинці: вона навчилася впевнено триматися на сцені, танцювати та спілкуватися з глядачами. По закінченні з відзнакою музичної школи (клас фортепіано), Ольга вступила до училища ім. А. Рубінштейна на кафедру «Музичне мистецтво естради». Свій творчий шлях співачка почала з перемоги в конкурсі «Голоси Придністров’я – 2001», у 2008-му взяла участь у відбірковому турі «Євробачення-2008». У 2018 році указом Президента Вадима Красносельського вона ушанована званням «Заслужена артистка Придністров’я».

У наступному сезоні проекту «Ну-ка, все вместе!» Ольга Варвус планує взяти участь у ньому вже як конкурсант.

Дарина   КУЛАКОВА.

Фото з вiдкритих джерел.