Президент провів нараду з главами держадміністрацій

Прес-служба Президента повідомила, що в ході робочої наради 19 липня були детально проаналізовані об’єкти, що будуються і ремонтуються за програмою Фонду капітальних вкладень.

Підвищена увага приділяється закладам освіти. Президент нагадав, що їх потрібно здати в експлуатацію до початку навчального року, тому акцент зроблено саме на них. До початку вересня – до Дня Республіки – планують завершити роботи з упорядкування центральних частин міст. Урочисте відкриття деяких об’єктів заплановане до дат заснування того чи іншого населеного пункту.

Окремо під час наради зупинилися на об’єктах по лінії МОЗ. У нинішньому році передбачалося включення до програми ФКВ майже 50 закладів, причому розраховували 23 побудувати й 24 відремонтувати. Частина цих робіт перенесена на наступний рік. Це зроблено для того, щоб мати можливість повністю завершити вже розпочаті роботи.

За підсумками інспекційних об’їздів Глави держави перелік потенційних учасників держпрограми ФКВ поповнюють усе нові установи. Наприклад, Президент доручив включити до неї на наступний рік Кам’янську лікарню. Там необхідно модернізувати під’їзд до приймального відділення і вхід до нього, тому що на сьогодні немає можливості нормально транспортувати в будівлю медустанови пацієнтів, доставлених каретами швидкої медичної допомоги.

Цікавився Президент ходом робіт на Бендерському шляхопроводі. Глава державної адміністрації міста доповів, що демонтаж верхніх конструкцій завершений. Нині роботи тривають на опорах. За словами Романа Іванченка, обстеження об’єкта показало, що під час будівництва були неправильно укладені плити, що могло призвести до трагедії.

З серйозними будівельними огріхами минулих років зіткнулися фахівці й на столичному мосту на вулиці Шевченка. Ще в
60-ті роки минулого століття одна з опор була укріплена впритул до газової труби.

У документах цей факт не зафіксовано, а порушення виявили лише під час ремонтних робіт. Щоб виправити небезпечну помилку, необхідно близько 10 млн рублів. Вадим Красносельський сказав, що йдеться про безпеку громадян, тому кошти необхідно знайти.

Фото: http://president.gospmr.org/