Святковий стіл для дітей на 1 вересня

Перший день нового навчального року – це особливий день для кожного школяра. Попри те, що дітям досить сумно прощатися з літом, свято сповнене особливої урочистості й піднесеності. Однак, що їм приготувати, чим здивувати й порадувати? Пропонуємо цікаві і прості рецепти.

Салат «Їжачок»

Iнгредієнти:

куряча грудинка – 1 шт.;

консервований горошок – 1 банка;

сир – 150 г;

маслини – 80 г;

яйця – 5 шт.; з

елений салат – 6 листочків;

часник – 2 зубчики;

майонез – 150 г.

Грудинку зварити, охолодити, дрібно порізати. До неї додати очищений і пропущений через прес зубчик часнику, горошок і жовтки зварених круто яєць. Зверніть увагу! Жовтки слід покришити. Масу заправити майонезом власного приготування і перемішати. Листя салату треба помити, обсушити й викласти на плоску тарілку. На листя викласти підготовлену масу, сформувати фігурку, схожу на тулуб їжака. В окрему миску натерти білки та сир і до них додати розтертий другий зубчик часнику. Суміш теж заправляється майонезом. Нею треба обмазати заготовку у вигляді їжачка.

На тарілку викладають зелене листя, щоб вийшла галявина.

З нарізаних скибочок маслин треба сформувати голки, носик і очі їжака.

Як декор можна використовувати гриби або зробити з томатів черрі яблука, листя для яких варто сформувати з петрушки.

Банановий торт з печива

Приготуймо смачний торт на 1 вересня. Головне, що його не треба пекти. Поєднання сметани та бананів робить його смак ніжним, а на саме приготування потрібно так мало часу, що можна робити його хоч щодня.

Iнгредієнти: 1 кг несолоного крекера; 4 великі банани; 1 л сметани; 0,5 кг цукру; 100 г шоколаду.

Приготування: збиваємо сметану з цукром. Банани нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо на таріль крекери, зверху промазуємо їх сметаною й укладаємо на кожне печиво кружечок банана. Потім – знову шар крекера, сметана, банан. Під час укладання шарів дотримуйтеся певного порядку, тобто, на крекер кладіть банан, на банан – крекер, і так далі. Останній шар має бути з крекерів, покритих сметаною. Прикрасивши торт тертим шоколадом і подрібненим крекером, залишіть його на декілька годин в холодильнику для просочення.

Не нехтуйте порадою дати готовому торту настоятися в холодильнику. Це треба для того, щоб печиво добре просочилося кремом і смак його став більш насиченим.

Смачного!

Уляна БОНДАРЧУК.