МОЗ ПМР інформує і нагадує

Міністерство охорони здоров’я інформує, що на сайті відомства опублікований графік проведення атестації для фахівців з вищою та середньою медичною освітою.

Ознайомитися з ним можна в розділі «Медпрацівникам» у підрозділі «Атестація». Кваліфікаційні тести для фахівців охорони здоров’я також розміщені в розділі «Медпрацівникам».

Статистичні дані

За 6 місяців 2024 року 130 лікарів склали іспит на категорії: вищу – 47 осіб; першу – 42; другу – 41. Підтвердили свою кваліфікацію й одержали сертифікат фахівця, що дозволяє займатися лікарською діяльністю, 143 лікарі.

Поміж середнього медичного персоналу на кваліфікаційну категорію здали 242 особи: вищу – 134, першу – 37; другу – 71.
Сертифікат спеціаліста підтвердили 324 співробітники.
Медичні та фармацевтичні працівники в ПМР мають право на підвищення кваліфікації та перепідготовку не рідше одного разу на п’ять років у відповідних закладах та установах. Керівники медичних закладів піклуються про створення для них щодо цього належних умов і несуть за це відповідальність. У нашій республіці здійснюється об’єктивний моніторинг лікарської кваліфікації з метою оцінки їхньої професійної компетенції.

Оскільки кожний громадянин Придністров’я має право на охорону здоров’я, що передбачає кваліфіковану медичну та реабілітаційну допомогу, пріоритетним напрямком державної політики в цій галузі є надання якісної медичної допомоги.


Антоніна ПАЛАМАРЧУК.