Чим зайняти дітей на канікулах в умовах карантину

Канікули для учнів – це завжди радісна можливість провести весело свій час, граючись цілий день з друзями на свіжому повітрі, відвідати розважальні центри, кінотеатри тощо. А що ж робити, якщо довгоочікуваний відпочинок діти змушені провести в умовах карантину? Перш за все, не засмучуватися, адже є безліч корисних та цікавих занять.

Читаємо книжки

Нарешті з’явився час почитати улюблені книжки. Вдома у кожного є поличка з цікавими казками, творами, енциклопедіями. А якщо немає, то не слід засмучуватися, адже нині є дуже гарна можливість знайти онлайн майже будь-яку книжку і насолодитися подорожжю в цікавий світ читання. З дитиною початкової школи можна читати по черзі, щоб вона не втомлювалася. Це додаткове заохочення , якщо сторінку прочитає мама або тато, а сторінку дитина сама.

Граємо в настільні ігри

Якщо вся сім’я опинилася вдома через карантин, то це гарна можливість пограти у настільні ігри, такі як «Лото», «Доміно», «Монополія», різноманітні ігри-бродилки, шахи, пазли й таке інше. Їх існує безліч, і дуже добре, якщо у вас вдома є запас таких ігор. А якщо немає, то їх можна зробити своїми руками. Існує дуже багато ідей у мережі інтернет, як самотужки й дуже просто зробити захопливі настільні ігри.

Займаємося творчістю

Вироби своїми руками – це також цікаве і корисне заняття, яке зблизить вас із дитиною та допоможе виявити безліч талантів у неї. Для дівчаток гарним заняттям є шиття, в’язання, різноманітні аплікації, корисні вироби з підручних матеріалів. З хлопчиками можна зробити годівнички для птахів, будувати з конструктора вежі, машини, змайструвати фоторамки.  Також це гарна нагода навчитися і власними руками створювати різноманітні витвори. Головне – захотіти!

Малюємо

На канікулах, під час карантину, саме час дістати з поличок альбоми для малювання, розмальовки та фарби з кольоровими олівцями й поринути в яскравий світ творчості. В мережі інтернет є безліч уроків малювання як для початківців, так і для дітей, які вже досить добре володіють олівцем.

Дуже захоплюють картини за номерами. Вони є різної складності й дають змогу відчути себе справжнім митцем.

Доглядаємо за рослинами

А чи садили ви з дитиною кімнатні рослини? Навесні сприятливий час попересаджувати їх у новий ґрунт. Також дуже цікаво буде посадити зернятко лимону чи мандарину у горщичок і, доглядаючи за ним, спостерігати кожного дня, як воно зростає. Або гілочку з верби поставити у воду і чекати, поки вона поступово оживе, пускаючи бруньки та коріння. Потім її можна буде посадити на подвір’ї.  А поставивши на підвікон-

ня цибулю у воду, вже за декілька днів будете куштувати свіжі вітаміни. Можна також довірити дитині поливати кімнатні рослини. Це все дасть змогу відчути себе справжнім агрономом і навчитися терпінню.

Спілкуємося онлайн

Ми живемо в сучасному світі, в якому технології дають змогу спілкуватися і бачити своїх рідних, не виходячи з дому. Карантин – гарна нагода завдяки мережі досхочу поспілкуватися з родичами та друзями у Скайпі, Вайбері…

Онлайн нині можна навіть подорожувати та відвідувати музеї, виставки й театри.

Готуємо разом

З’явилася дуже гарна нагода долучити дитину до приготування страв.  На кухні вона стає дуже відповідальною. Навіть якщо доручити їй просте завдання (скажімо, попросити додати до страви трішки солі), це може бути досить хвилюючим для неї. Вона захоче швидше спробувати власний витвір, бо їй важливо переконатися, чи все вийшло смачно. Таким чином, залучаючи дітей до процесу та заохочуючи спробувати власноруч приготовлену страву, ми привчаємо їх до здорового харчування.

ВЕСЕЛИХ I ПОЗИТИВНИХ КАНIКУЛ!

БЕРЕЖIТЬ СЕБЕ ТА БЛИЗЬКИХ

I БУДЬТЕ ЗДОРОВI!