В. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ: «Без людей у білих халатах не обійтися»

З нагоди професійного свята працівників охорони здоров’я перед будівлею медфакультету ПДУ імені Т. Г. Шевченка біля пам’ятника медичним працівникам, які брали участь у Великій Вітчизняній та локальних війнах, а також у ліквідації НС та їх наслідків, відбувся мітинг.

До участі у події залучилися Глава держави Вадим Красносельський, Голова Верховної Ради Олександр Коршунов, Голова Уряду Олександр Мартинов, депутати Верховної Ради, керівництво МОЗ, головні лікарі провідних медустанов республіки, ветерани галузі, представники громадськості.

Перед початком мітингу голос за кадром сповістив: «Професія лікаря – одна з найдавніших і найпотрібніших. Важко переоцінити значення медицини в житті людини та людства в цілому. Не дивно, що від представників найгуманнішої професії щодня і щогодини потрібна вірність професійному обов’язку».

Схиливши голову у хвилину мовчання, кожен із присутніх на цьому місці, швидше за все, замислився над почутими словами, згадав заповітні моменти свого життя і вшанував пам’ять медичних працівників, які залишили світлий слід у їхньому особистому житті.

Мітинг продовжився церемонією покладання квітів до монумента, що став популярним.

Виступаючи з промовою, Президент наголосив, що нинішня подія є особливо актуальною: «Що б не відбувалося в суспільстві, яка біда не трапилася б у державі, без людей у білих халатах вирішити проблему, врятувати життя людей практично неможливо». Він зазначив, що згадуємо, шануємо й поминаємо їх усіх.

Напередодні Дня медичного працівника Глава держави від свого імені й від імені всього придністровського народу висловив глибоку подяку всім медсестрам і медбратам, санітарам і санітаркам, лікарям, керівникам медичних установ за їхній неоціненний внесок у справу боротьби з коронавірусною інфекцією та порятунок життя людей.

«Дай вам, Боже, здоров’я, бережіть себе, рятуйте людей. Це ваше покликання. І я переконаний, що в ПМР лікарі посідають гідне місце, і кожна людина виходить з кабінету лікаря чи з лікарні тільки зі словами подяки», – сказав він.

Олена   ДВОРСЬКА.

Фото прес-служби Президента.