Про систему держпослуг у Придністров’ї від першої особи

Портал державних послуг ПМР – це державна інформаційна система, яка забезпечує доступ фізичних і юридичних осіб до відомостей про державні послуги в республіці, а також надає можливість отримання їх в електронній формі. Всі послуги, розміщені на порталі, для зручності його користувачів співвіднесені з конкретною категорією або відомством.

На сьогодні потреби особистості, суспільства і держави, з одного боку, і бурхливий розвиток інформаційних технологій, з іншого, ставлять питання про перехід до надання державних послуг в електронній формі.

Сайт Уряду ПМР повідомляє, що 6 липня на Координаційній онлайн-нараді при Уряді міністр цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій Сергій Бабенко представив інформацію щодо діяльності Порталу державних послуг.

За перше півріччя на електронному ресурсі зареєструвалося 3 025 користувачів, а за аналогічний період 2020-го – 1 824. Кількість замовлених послуг досягла 5 969 проти 2 384, це також у порівнянні за шість місяців цього року з минулим.

Усього на Порталі державних послуг зареєстровано 10 846 користувачів. Найбільше придністровці запитують виписку з реєстру юридичних осіб та довідку про несудимість. Великий попит має послуга запису дитини в дитячий садок.

Сергій Бабенко також поінформував учасників конференції про просування в рамках державної інформаційної системи «Міжвідомчий електронний документообіг». За перше півріччя 2020 року в системі було передано 37 100 документів, за аналогічний період 2021-го – 79 000.

«Система розвивається, все більше документів передається в ній. Цього року заплановане значне примноження учасників міжвідомчого документообігу», – додав керівник Мінцифри.

Послуга електронного запису на вакцинацію – ще один продукт, розроблений Міністерством. Його вже апробують у Міністерстві охорони здоров’я. Голова Уряду поставив завдання якомога швидше протестувати цю послугу

Анастасія КАСИМ.