Вечірній променад у Катерининському

Літні вечори в центральному парку столиці дарують відвідувачам приємні емоції та гарний настрій, запам’ятовуються цікавими зустрічами та концертами.

Кожної суботи та неділі до кінця нинішнього літа на сценічному майданчику «Катерининського» співатимуть, гратимуть, танцюватимуть, демонструватимуть циркову майстерність художні колективи та виконавці. Минулі вихідні також не стали винятком.

На сценічному майданчику чудового парку, який вже полюбився тираспольчанам і гостям, відбувся концерт «Вечірній променад», підготовлений солістами та вокальними колективами «Тираспольського будинку народних традицій і ремесел». Програма, як справжній променад, стартувала о восьмій годині вечора, коли денна спека пішла на спад і городяни могли вільно переміщатися вулицями столиці, не боячись дістати тепловий удар.

З початку червня Катерининська сцена все частіше стає місцем тяжіння для городян різного віку, адже тут можна посидіти на лавці біля озера та помилуватися на лебедів, діти можуть завзято поганяти на самокатах і скейтбордах. І, звичайно, тут лунає жива музика, якою можна насолоджуватися в будь-якому куточку, чи навіть пуститися в танок. А головне, що це не просто самодіяльність, а спеціальна підготовлена літня програма. Вадим Красносельський доручив главам держадміністрацій відновити тематичні культурно-масові заходи в парках і скверах республіки у зв’язку з адаптивним карантином.

Яскраву концертну програму ввечері подарували солісти столичного Будинку народних ремесел. Танцювальні номери та запальні пісні не залишили нікого байдужими. Діти бігали біля сцени, демонстрували й свої танцювальні навички, а батьки з радістю фотографували сміливих, обдарованих і талановитих своїх нащадків. Співачки різних стилів і поколінь: Лариса Любовецька та Ганна Сиріяк, Іванна Бордо та Аліна Мунтян виконували вже відомі композиції, а також їхні аранжування. Знайшлося місце і для нових мелодій, сучасних хітів і кавер-версій. Як кажуть вокалісти, в республіці дуже вдячний глядач, який завжди обдарує промовця оваціями.

«Програма цікава, просто запальна! Усім раджу приходити на такі вечори відпочинку, а концерти, вважаю, необхідно проводити частіше. До речі, у парку можна відпочивати не тільки з друзями, а й усією сім’єю: час проведете цікаво і з користю», – поділилася враженнями й досвідом тираспольчанка Ганна.

Організатори постаралися підготувати різножанровий репертуар, щоб здивувати всі категорії глядачів. Програма легка, спеціально для літнього вечора, щоб гості могли відволіктися від суєти, зупинитися і просто насолодитися живою музикою, професійним вокалом. Глядачі також гідно оцінили хореографічну частину концерту, представлену студією східного танцю «Яель+», зразковим ансамблем народного танцю «Вікторія».

Особливе глибоке враження від «Вечірнього променаду» в серцях публіки залишив Андрій Маестро, який виконав чудову джазову мелодію – соло на саксофоні.

Як зазначив гість столиці Павло, такі концерти допомагають познайомитися з творчими колективами республіки та весело провести час з друзями на свіжому повітрі. Вже в кінці вечора, покидаючи майданчик біля літньої сцени, люди дякували за подарований гарний настрій

Дарина КУЛАКОВА.

Фото: http://www.tirasadmin.org/