22 липня 1994 року – дата створення республіканської газети «Приднестровье»

Шановний Олександре Борисовичу, шановні колеги!

Ми вітаємо вас з 27-ю річницею заснування газети «Приднестровье!»

З вашим колективом нас єднає не просто ділове співробітництво. Ми дійсно вважаємо, що ваша газета є одним з найцікавіших друкованих видань у Придністров’ї. Публікації в ній завжди актуальні, написані гостро і сучасно. Особливої привабливості виданню надає оформлення, сучасний дизайнерський стиль.

Професіоналізм кореспондентів і технічних працівників, компетентність, невичерпний оптимізм, доброзичливе ставлення до партнерів – це все про вас.

За 27 років ваше видання відобразило на своїх сторінках історію рідного Придністров’я. Ми, ваші колеги, чітко бачимо небайдужість співробітників газети «Приднестровье» до всього, що відбувається в країні, трепетне і шанобливе ставлення до своїх читачів. Вам вдається зберігати високий рівень якості публікацій, рухатися в ногу з часом і таким чином зберігати читацьку аудиторію і примножувати її.

Ми щиро бажаємо газеті «Приднестровье» нових яскравих журналістських робіт, творчих перемог, а колективу редакції – добробуту і процвітання.

Від імені всього колективу
редакції газети «Гомін»
і від себе особисто Л. Б. Фетісова.

Iсторична довідка

22 липня 1994 року Президент Придністровської Молдавської Республіки Ігор Миколайович Смирнов і Голова Верховної Ради Григорій Степанович Маракуца підписали установчий договір про створення відповідно до ст. 7 Закону ПМР «Про друк та інші засоби масової інформації» республіканської газети «Приднестровье».

Настала пора заснування самостійних республіканських газет російською і молдавською мовами «Приднестровье» та «Адевэрул нистрян». Їхні перші номери вийшли 1 вересня 1994 року.

Напередодні Дня Республіки у вітальному зверненні до народу Придністров’я І. М. Смирнов і Г. С. Маракуца писали в перших номерах так: «Наше спільне свято збіглося з виходом у світ перших номерів нових республіканських газет. І це ще один переконливий доказ того, що Придністров’я – республіка з усіма необхідними державними інститутами. У добру путь, «Адевэрул нистрян» і «Приднестровье», на благо Придністровської Молдавської Республіки та її багатонаціонального народу!»

Першу передплатну кампанію газета оголосила тоді ж – у вересні 1994 року.

Унікальність газети «Приднестровье» полягає в тому, що вона затребувана найрізноманітнішими категоріями передплатників.

«Підшивки «Приднестровья» – це цілий фоліант про життя республіки та її людей. З кожним випущеним номером газети історія ця не закінчується. У підготовлюваних до друку матеріалах її продовжують журналісти, що стали свідками й літописцями історичних подій. Наступні покоління судитимуть про нас і наше життя за тими статтями, які будуть написані сьогодні», – говорить про роботу колективу її головний редактор Олександр Борисович Карасьов.

Олена ДВОРСЬКА.