Оперштаб про головне

Засідання членів Оперативного штабу з профілактики та запобігання поширенню вірусної інфекції при Президентові відбулося 9 серпня. Було розглянуто низку питань та прийнято відповідні рішення.

У республіці дозволено проведення урочистих лінійок, присвячених Дню знань, для перших і випускних класів у присутності батьків. Заходи мають відбуватися з дотриманням відповідних санітарно-епідеміологічних вимог, чинних на період дії карантинних обмежень.

Міністерству просвіти ПМР та керівникам держадміністрацій міст і районів доручено перевірити освітні заклади республіки всіх типів і видів (крім дошкільних освітніх установ), щоб визначити їх готовність до початку навчального року в умовах дистанційної форми навчання. Перевірка має виявити забезпеченість навчальних закладів комп’ютерною технікою, доступом до мережі Інтернет тощо, для можливості оперативного переходу на таку форму навчання, у випадку погіршення епідеміологічної ситуації в республіці. У разі необхідності, рекомендовано закупити та встановити відповідне обладнання до 23 серпня.

Главам державних адміністрацій міст і районів республіки – керівникам оперативних штабів міст (районів) посилити заходи з контролю за неухильним дотриманням встановлених вимог та рекомендацій в умовах збереження ризиків поширення вірусної інфекції нового типу, регулярно надавати звіти та інформацію для проведення аналізу і своєчасної мінімізації наслідків виявлених порушень, а також приймати відповідні управлінські рішення.

Статистика свідчить: у лабораторіях 12 серпня було досліджено 597 проб біоматеріалів. Виявлено 56 випадків зараження COVID-19. Усього за період епідемії коронавірус підтвердився у 51 352 громадян.

Від ускладнень, викликаних новим вірусом, померла одна людина. Всього на сьогодні в Придністров’ї померли 1 257 ковід-позитивних пацієнтів.

Список людей, що одужали за добу, поповнили 49 осіб. З початку пандемії коронавірус перемогли 49 678 громадян

Христина ЖУРАВЕЛЬ.