Шановні придністровці! Вітаю вас з Днем Республіки!

2 вересня – головне свято нашої держави, адже саме в цей день 31 рік тому вона була заснована. Неможливо переоцінити рішення II Надзвичайного з’їзду депутатів усіх рівнів, що проголосив 2 вересня 1990 року утворення Придністровської Молдавської Республіки. Це було воістину історичне рішення, засноване на волевиявленні придністровського народу, висловленого під час місцевих референдумів і сходів громадян.

У складних умовах розпаду Радянського Союзу придністровці зуміли консолідуватися і самовизначитися. Глибоко переконаний, що побудова придністровської державності відбувалася найдемократичнішим способом, заснована на нормах міжнародного права та чинного законодавства. Відсутність же міжнародного визнання Придністров’я є наслідком подвійних стандартів і політичної кон’юнктури щодо самовизначених держав.

За минулі роки нам удалося досягти багатьох успіхів у промисловості та сільському господарстві, в медицині, освіті, науці, культурі та спорті. Придністровські громадяни беруть активну участь у житті республіки, в розвитку міст і районів, у підвищенні ефективності галузей народного господарства, у вдосконаленні інститутів державної влади. Тільки всі разом, тільки в тісній взаємодії суспільства і держави ми можемо домогтися успіхів у внутрішній і зовнішній політиці Придністров’я.

Шановні придністровці! Від щирого серця бажаю вам здоров’я, добробуту й успіхів на благо Придністровської Молдавської Республіки!

Президент  В. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ