Шановні педагоги, батьки, школярі, студенти!

Від імені Уряду Придністровської Молдавської Республіки й від себе особисто сердечно вітаю вас із Днем знань!

Сьогодні вступає у свої права новий навчальний рік. Перший день вересня – це завжди зворушливий і хвилюючий момент для всіх – адміністрації та викладацького складу навчальних закладів, учнів та їхніх батьків. Учорашні дошкільнята ступають на поріг великої пригоди під назвою «Школа», а першокурсники занурюються у світ професії, яку обрали для освоєння в технікумі, коледжі, інституті, університеті.

У змішаних почуттях перебувають випускники шкіл, для яких через дев’ять місяців закінчиться захоплива подорож довжиною в 9 чи 11 років. Попереду-фінальний рік разом з однокласниками, коханими та рідними вчителями, а далі буде наступний непростий етап – вибір професійного шляху. Ми сподіваємося, що ви, дорогі випускники, залишитеся в Придністров’ї й продовжите розбудовувати наше стабільне, благополучне сьогодення і майбутнє.

Аналогічний імпульс я адресую випускникам середніх спеціальних і вищих навчальних закладів. Ви у перспективі станете дипломованими фахівцями в найрізноманітніших галузях, і без вас нашій країні не обійтися. Сподіваюся, що здобуті знання й уміння ви цілком віддасте розвитку республіки.

Останні півтора року Придністров’я живе в незвичних умовах через поширення нової коронавірусної інфекції. Царина освіти відчула це на собі. Однак керівництво країни, Мінпросвіти, УНО, навчальних закладів, педагоги, учні та батьки – змогли мобілізуватися й організувати безпечний навчальний процес, нехай часом і на шкоду комфорту. Поки підступні ризики не зникли, нам потрібно залишатися дружною і відповідальною командою заради забезпечення безперервного навчання за будь-яких обставин.

Шановні педагоги! Нехай ваша доброчинна і суспільно значуща діяльність отримує якомога більше вдячності!

Шановні батьки! Бажаю вам побачити своїх дітей справжніми професіоналами та щасливими сім’янинами!

Шановні школярі та студенти! Бажаю вам досягти піку своїх можливостей і бажаних цілей!

Голова Уряду   О. В. МАРТИНОВ