Шановні працівники фізичної культури, дорогі спортсмени та ветерани спорту!

Від імені Уряду Придністровської Молдавської Республіки й від себе особисто вітаю вас з професійним святом!

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто щодня вкладає сили та енергію в розвиток однієї з найважливіших царин життя суспільства – фізичну культуру і спорт. Ті напрямки, в яких ви працюєте, також є пріоритетними в державній політиці, адже залучення до цінностей ЗСЖ формує здорове покоління придністровців.

Заняття спортом – це і яскраві перемоги придністровських спортсменів, які, на жаль, через невизнаний статус нашої держави, виступають за збірні інших країн. Саме вони, спортсмени, що показують високі результати, є прикладом для молодого покоління.

Не можу не відзначити у цей день і тренерів. Вам – особлива подяка. Грамотні й компетентні фахівці допомагають виростити здорових і сильних спортсменів, виховати в них такі риси, як працьовитість, терпіння й волю до перемоги. Вони вчать своїх підопічних любити спорт і залишатися відданими йому все життя.

Важливу роль у розвитку фізичної культури та спорту відіграє також інфраструктура. За останні роки ситуація в цьому напрямку суттєво змінилася: завдяки діяльності Фонду капвкладень, відновлюються стадіони, спортивні школи, будуються спортмайданчики в містах і районах.

Усе це впливає і на залучення широких верств населення до занять спортом як на аматорському, так і на професійному рівні.

Упевнений, нинішнє свято відзначають не тільки професійні спортсмени, а й усі, хто веде активний, здоровий спосіб життя, займається фізкультурою, любить спорт.

Прийміть щирі вітання зі святом спорту й дозвольте побажати миру, добра і гарної долі кожному придністровцю!

З повагою, Голова Уряду  О. МАРТИНОВ