Олімпійців готують у Чобручах

У селі Чобручі відбулося відкриття Республіканської школи футболу. Установа прийняла понад дві сотні вихованців з села та прилеглих населених пунктів. Роботи із вдосконалення та упорядкування інфраструктури ще тривають, їх планують завершити протягом трьох років.

Республіканська дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву футболу в селі Чобручі була заснована в червні поточного року. Ініціатором та фундатором нового спортивного закладу став сам Президент Придністровської Молдавської Республіки Вадим Красносельський.

Базою для РДЮСШОР обрали стадіон села Чобручі. На сьогодні там тренується та успішно виступає в чемпіонаті Молдавії жіноча футбольна команда «Нистру-ГТК».

Усі проведені роботи фінансуються коштом Фонду капітальних вкладень. Інфраструктуру будуть оновлювати поетапно – упродовж трьох років, а новий стадіон відповідатиме вимогам УЄФА першої категорії. «У перспективі тут прийматимуть елітні команди. Наприклад, це національні дивізіони та міжнародні змагання. Ми повинні підтягнути цей стадіон до першої категорії УЄФА. Мається на увазі прийом усіх матчів жіночого, чоловічого футболу: жіночого – до національних збірних, чоловічого – до 21 року», – зазначив директор школи футболу Едуард Караман.

Філії Республіканської школи футболу вже є в населених пунктах Карагаш і Красне, а згодом планується відкрити їх і в інших районах Придністров’я

Оксана КРУК.