Свято на вулиці Комсомольській

Для жителів Комсомольського округу нашої столиці в урочистій обстановці відкрилася нова споруда – сучасний стадіон: сталося те, на що очікували сотні прихильників здорового способу життя.

Кошти на реконструкцію виділили з Фонду капітальних вкладень за ініціативи депутата Верховної Ради Андрія Межинського. Вона була підтримана Президентом Вадимом Красносельським. Жителі мікрорайону давно говорили про необхідність благоустрою спортивного майданчика, який раніше більше був схожий на пустир.

Хоч стадіон і вважався шкільним, але зранку й до вечора на ньому можна було побачити людей різного віку, які бігали, тренувалися на турніках, паралельних брусах, загалом тих, хто дбає про своє здоров’я та веде здоровий спосіб життя. Відпочивали тут і молоді матусі з дітками, влаштовували змагання любителі футболу, здіймаючи куряву під час змагань. У мікрорайоні нема іншого місця для проведення вільного часу та відпочинку.

Реконструкція розпочалася влітку нинішнього року. Минуло кілька місяців, відколи сюди завітали перші будівельники, а вже у вересні школярі, повернувшись після канікул до школи, були вражені разючими змінами, що сталися на колишньому стадіоні. За сприяння керівника столичної адміністрації Олега Довгопола, тут створили справжнє спортивне містечко, на якому побудували сучасне футбольне поле зі штучним покриттям, оснастили баскетбольний майданчик, проклали бігові доріжки, обладнали яму для стрибків у довжину, оновили зону воркауту.

І це лише перший етап благоустрою спортивного сектора. З нагоди його завершення, 27 вересня, учні п’ятого класу СШ № 18 разом зі своїми вчителями та спортсменами-наставниками влаштували справжнє спортивне свято. Неординарна подія не залишилася поза увагою: сюди прибув Президент Вадим Красносельський, поміж гостей також були Голова Верховної Ради Олександр Коршунов, керівник Уряду Олександр Мартинов, Олег Довгопол, голова Тираспольської міськради Вадим Доні з депутатами, міністр просвіти Алла Ніколюк, директор СШ № 18 Ольга Попеску, представники громадськості, журналісти та численні місцеві жителі.

Перед початком святкового заходу Вадим Красносельський, Олександр Мартинов та Олександр Коршунов залишили свої автографи на новенькому футбольному м’ячі: відтепер цей атрибут футболістів зберігатиметься в шкільному музеї.

Цікавий факт: ремонтно-будівельні роботи на стадіоні, які спочатку планувалися ще на два наступні роки, будуть завершені до кінця поточного року. Про це повідомив Вадим Красносельський, відповідаючи на запитання журналістів. За його словами, відповідні зміни вже внесені до проектно-кошторисної документації. Президент зазначив, що спортивна інфраструктура оновлюється по всій республіці, і найближчим часом подібні комплекси відкриються в Бендерах, Дубоссарах, Григоріополі та Чобручах. Готуються проекти ще п’яти об’єктів, серед яких Рибницький та два столичних – в районі шкіл № 5 та № 12.

На відкритому нині стадіоні з’явиться спортивнорекреаційна зона, тому незабаром тут облаштують газони, альтанки, доріжки для прогулянок. Основними користувачами будуть учні, а також юнаки та дівчата, зайняті в шкільних секціях. Новою спортивною спорудою зможуть користатися й жителі мікрорайону, які ведуть активний спосіб життя.

«Для цього парк і створюється. Парк, бігові доріжки, баскетбол і волейбол – все для мешканців. Якщо захочете пограти в футбол – будь ласка, заходьте і грайте, ніхто нікого не буде ганяти. Це публічні місця для масового користування», – зазначив Президент

Iрина МАСЛОВА.

Фото автора.