Чи можете ви повірити в цю реальність?

У другому турі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА тираспольський «Шериф» у виїзному матчі на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» з рахунком 2:1 переграв мадридський «Реал». За результатами матчів жовто-чорні очолюють групу D.

Перемогу клубу забезпечили два забитих м’ячі. Перший гол на 25-й хвилині з подачі Крістіано забив Джасурбек Яхшибоєв. А наприкінці матчу, на 90-й хвилині, ефектну крапку в грі поставив Себастьян Тілль. Іспанці змогли відповісти єдиним м’ячем, забитим з пенальті Карімом Бензема.

Про перемогу «Шерифа» над «Реалом» не говорить тільки ледачий. «Шериф» обіграв мадридський «Реал» у матчі групового етапу Ліги чемпіонів. Зустріч була проведена напередодні у столиці Іспанії й закінчилася з рахунком 2:1. І це при тому, що бюджет клубу «Шериф» є найменшим у Лізі чемпіонів, а склад у 64 рази дешевший за «Реал», – пишуть російські ЗМІ.

Уболівальники клубу, як і все Придністров’я, радіють. Сенсаційна перемога нашої футбольної команди не залишила байдужим жодного жителя республіки. Навіть люди, що далекі від футболу, з радісними посмішками на обличчях обговорюють цю новину.

Президент ПМР серед перших у своєму телеграм-каналі привітав команду і подякував футболістам ФК «Шериф» за цю перемогу: «Ви це бачили? Можете повірити в реальність того, що відбувається? Як вони билися за перемогу! … І це не випадковість, не збіг обставин. Це – заслужений результат згуртованої роботи. Досі дух захоплює. Спасибі, хлопці!»

«Тепер ми відомі всьому світові не тільки нашою культурою, високоякісною продукцією, а також і футбольним клубом, який може здобувати грандіозні перемоги у великих турнірах над великими командами на воістину великих стадіонах. Ще раз вітаю!», – такі слова поздоровлень пролунали з вуст Олександра Мартинова.

Ось як прокоментував цю подію головний тренер ФК «Шериф» Юрій Вернидуб: «Я радий мож-ливості проводити такі матчі. Емоції б’ють через край, і я вдячний своїм хлопцям за те, що вони зробили. Звичайно, ми розуміли, що доведеться оборонятися, але ми добре справилися і здорово контратакували. Ще й забили в самому кінці гри».

Автор переможного голу Себастьян Тілль так описав його: «Без сумніву, це найкращий і найважливіший гол за мою кар’єру. Мені вдалося забити приголомшливий м’яч. Тепер ми просто щасливі. Ми провели чарівну гру».

«Ми вирушали сюди за перемогою. Не просто відбувати номер, адже знаємо собі ціну. На наше щастя, «Реал» не зміг скористатися своїми моментами. А ми це зробили. Виграти тут було мрією, яка стала реальністю», – сказав капітан «Шерифа» Франк Кастаньєда.

Колектив редакції нашої газети приєднується до всіх емоцій у зв’язку з такою важливою перемогою нашої команди. Від імені всіх придністровців ми говоримо: «Вперед, «Шерифе»!!! До нових перемог!!!»

Дмитро ВЛАДОВ.

Фото IA»Новости Приднестровья».