ПДУ ім. Т. Г. Шевченка відзначив чергову річницю

Придністровському державному університету першого жовтня виповнився 91 рік. У цей святковий день відбулися молебень, урочиста церемонія та концерт «Студентське братство».

Святкові заходи розпочалися з ранкового молебню. На території студентського містечка біля храму-каплиці в ім’я святої мучениці Татіани зібралися працівники та студенти університету на чолі з ректором, професором Степаном Берилом. Богослужіння відправив благочинний Центрального округу ієрей Сергій Вербицький. По звершенні служби священнослужитель звернувся до присутніх з побажанням благодаті, допомоги Божої у всіх справах і здобуття кожному свого власного шляху. Завершився молебень схилянням перед іконою святої Татіани та врученням її образка всім охочим.

Почесними гостями події стали: координатор проектів Росспівробітництва у Придністров’ї Микола Журавльов, депутат Верховної Ради Олег Петрик, заслужені працівники, ветерани ПДУ та випускники ВНЗ.

Святкування відбулося на оновленому майданчику корпусу № 3. Навколо фонтанного комплексу зібралися ті, хто вважає університет невіддільною частиною свого життя. Урочисту церемонію відкрив ректор Степан Берил, який привітав усіх присутніх з цією радісною подією. Степан Іорданович висловив вдячність усім колегам за сумлінну працю та старанність і зазначив: «За час становлення та розвитку університет подолав цікавий, насичений подіями та досягненнями, шлях. Цілу плеяду державних і громадських лідерів, діячів науки, культури та мистецтва виховала Альма матер. Наш заклад зростає й розвивається в усіх напрямках».

Увінчалася промова ректора теплими побажаннями на адресу всіх присутніх: «Нехай кожен день, проведений в улюбленому університеті, наповнює серця радістю і натхненням, нехай завжди у вас будуть сили та впевненість для підкорення намічених вершин».

Чимало інших привітань пролунало цього святкового дня. З напуттям виступив Олег Петрик, який від імені депутатського корпусу Верховної Ради привітав з днем народження ПДУ, студентів і викладачів. Особливу увагу Олег Анатолійович приділив результатам активної роботи викладацького складу. «Завдяки злагодженій діяльності всього професорсько-викладацького складу університет залишається флагманом у галузі освіти та в підготовці професійних кадрів для нашої республіки», – сказав він.

Від представництва Росспівробітництва і Посольства Російської Федерації Микола Журавльов привітав університет з успішно пройденою державною акредитацією Федеральної служби нагляду в галузі освіти й науки Російської Федерації. Уповноважений представник зазначив, що це стане новою точкою відліку в зростанні та розвитку системи освіти ПМР.

На урочистій церемонії ректор ПДУ нагородив співробітників закладу за відмінну і видатну діяльність у галузі освіти. Їм вручили почесні грамоти та квіти.

У святковому концерті «Студентське братство» талановита молодь теж проявила себе. Особливий фурор зробив виступ команди КВК студентів першого курсу. «Нам показали досить смішні й актуальні сценки зі студентського життя, які справили водночас веселе й виховне враження. Завдяки їм, свято стало ще кращим і сучаснішим», – поділилася емоціями студентка університету Діана Колодкіна.

Розважали гостей хореографічний колектив «Ритмик dance», студентський вокальний ансамбль «Гаудеамус» та хореографічний ансамбль КПЦ. Завершила святкування студентська дискотека на свіжому повітрі

Марина СОВА.

Фото з сайту ПДУ ім. Г. Шевченка